Hopp til innhold
Leif Tore Dybvik
Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Borgundfjordfisket

 • Protesterer mot utestengelse

  Flere yrkesfiskere i og rundt Ålesund protesterte tirsdag mot at de ikke får fiske torsk med garn i Borgundfjorden. Det har vært forbud mot dette siden 2009. Sjarkfisker Jan-Audun Wiik sier det ikke lenger er noen grunner til å holde fjorden stengt og sier det også går ut over rekrutteringen til yrket. Han ber Fiskeridirektoratet oppheve forbudet.

  Borgundfjordfisket
  Foto: Jannicke Farstad / NRK
 • Kysttorsken aukar i Borgundfjorden

  Forbodet mot å fiske med garn i Borgundfjordfisket ved Ålesund har gitt resultat. Tal frå havforskingsinstituttet viser at det er meir kysttorsk i fangstane enn på mange år. Men om det betyr nytt liv for det store Borgundfjordfisket er eit anna spørsmål. – Kysttorsken er ein trua art og Borgundfjorden er eit viktig gyteområde, så vi må nok leve med avgrensingar på fisket også i framtida, seier Karl Anton Lorgen, seksjonssjef i Fiskeridirektoratet.

  Borgundfar
  Foto: Atlanterhavsparken v/Trond Østrem
 • Tilbyr turar til Borgundfjordfisket

  I år tilbyr Ålesund museum skyss ut til fiskefeltet for dei som ønsker å bli med på Borgundfjordfisket. For første gang kan dei som ønskjer det bli med bankskøyta «Storeggen» ut og delta på fisket sjølv. Turane blir i første omgang på måndagar og tysdagar i to veker framover.

  I år tilbyr Ålesund museum skyss ut til fiskefeltet for dei som ønsker å bli med på Borgundfjordfisket.
 • Båt blei berga

  I samband med Borgundfjordfisket måtte redningsselskapet rykke ut og hjelpe ein båt. Den hadde fått garn i propellen, og blei slept til land.

  Båt under slep
  Foto: Redningsselskapet
Sesongen for torskefisket på Mørekysten nærmer seg slutten for denne gang. Her kan du nyte kortversjonen av NRKs sending fra Borgundfjordfisket.

Nå kan du gjenoppleve Borgundfjordfisket her

«Borgunda» måtte akklimatiseres og bli kvitt luft i svømmeblæra før hun ble sluppet løs i tanken.

«Borgunda» og «Borgundfar» har det som fisken i vannet

Her kan du se hele sendingen fra Borgundfjordfisket 2014.

Se hele sendingen fra Borgundfjordfisket her

I år tilbyr Ålesund museum skyss ut til fiskefeltet for dei som ønsker å bli med på Borgundfjordfisket.