Knusende tap for Hødd, men berget 1.divisjonsplassen

Hødd ble knust på bortebane av Bodø/Glimt, men klarte likevel å berge 1.-divisjonsplassen.

Vegard Heltne, Hødd

Forrige helg seiret Hødd over Sandefjord. I dag ble de knust av Bodø/Glimt.

Foto: Arne Flatin / NRK

Bodø/Glimt vant 4–0 over Hødd da de spilte på Aspmyra stadion i Bodø søndag.

Les referatet her

– Det betyr ingenting akkurat nå, for vi skulle berge 1.divisjonsplassen og det har vi klart sier Hødd-trener Lars Arne Nilsen.

På grunn av at Alta slo Tromsdalen, berget Hødd 1.divisjonsplassen til neste år.

– Det ble en forferdelig halvtime på benken da reslutatene gikk imot oss og vi samtidig fulgte med på kampen mellom Tromsdalen og Alta. Heldigvis gikk kampen i Alta i vår favør og vi er utrolig glad for å ha berget plassen, sier Nilsen.

– Bedre enn Bodø/Glimt i 1.omgang

– Vi har vært med på en stor snuoperasjon det siste halve året, det er fantastisk, stor prestasjon at vi får spille 1.divisjon neste år også, sier treneren.

Lars Arne Nilsen

Hødd-trener Lars Arne Nilsen er utrolig glad over at gutta neste år også får spille i 1. divisjon.

Foto: Arne Flatin / NRK

Hødd hadde mange sjanser i første omgang og Hødd-spiller Pål Andre Helland skapte stod stadig i spissen for dem.

Helland slo et frispark fra god posisjon, men det ble ikke mål. Hødd hadde igjen en god sjanse 25 minutter ut i kampen med Helland i spissen, men skuddet traff ikke.

– Jeg syns vi er bedre enn Bodø/Glimt i første omgang. Vi hadde mange sjanser, men så fikk de et mål og enda et og da er vi ikke på, sier Nilsen.

Bodø/Glimt scoret på sjansene

I begynnelsen av andre omgang hadde Hødd igjen en kjempe sjanse, men det ble Bodø/Glimt som satte det første målet på Aspmyra.

61 minutter ut i kampen slo Jim Johansen ballen til Daniel Berntsen, som sørget for at det ikke ble en målløs kamp. Fem minutter etter vippet Tommy Knarvik ballen opp til Vini Dantas, og Dantas skaffet dermed enda et mål til Bodø/Glimt.

Vini Dantas satte et nytt mål i det 81 minuttet. Jim Johansen skyter, og skuddet reddes av Ørjan Håskjold Nyland, men på returen dukket Dantas opp og sørget for 3–0.

To minutter på overtid satte Ulrik Berglann det siste målet. Corner til Thomas Jacobsen som sendte ballen til Berglann. Han dunket til og ballen gikk midt i mål.

Glimt sikret 5.-plassen på 1.-divisjonstabellen med 4-0 seieren.

– De var veldig effektive og scoret på de sjansene de hadde. Det er helt greit, men jeg syns kampene er jevnere enn resultatene. Vi hadde 7–8 sjanser og scoret ingenting, de hadde vel ikke noen flere sjanser, men de scoret og sånn er det, sier Nilsen.

Forbereder seg til cupen

Nå blir det forberedelser frem til cupfinalen som spilles 25. november som spilles på Ullevaal stadion.

– Det blir en fantastisk fest. Å berge 1.divisjonsplassen betyr alt for oss. Nå kan vi slippe oss løs og glede oss til den store festen, sier Nilsen.