Blir utestengt i seks måneder

RBK-supporteren som kom med drapstrusler mot Moldespiller Mushaga Bakenga før søndagens tippeligakamp blir utestengt av RBK.

Moldes Mushaga Bakanga

RBK-supporter utestenges i seks måneder etter drapstrussel mot Moldespiller Mushaga Bakenga.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Det var i forkant av oppgjøret mellom Molde og Rosenborg at en supporter av sistnevnte klubb skrev «Drep Bakenga!» under et bilde på det sosiale mediet, Instagram.

Før kampstart søndag kveld ble mannen pågrepet og avhørt av politiet, og nå har RBK bestemt seg for å utestenge RBK-supporteren etter drapstrussel mot Bakenga.

– Når noe slikt skjer må klubben reagere. Vedkommende som kom med oppfordringen på Instagram er utestengt fra klubbens kamper i et halvt år fremover med umiddelbar virkning, skriver klubben på sine nettsider onsdag.

Aksepterer sanksjonene

Representanter for klubben og for supportergruppen Kjernen hadde tirsdag ettermiddag et møte der drapstruslene mot Bakenga ble diskutert. Klubben sier at begge parter ser svært alvorlig på det som skjedde, og har etter kampen involvert seg sterkt for å finne riktige sanksjoner.

Kjernen aksepterer og respekterer klubbens sanksjon, og stiller seg bak denne, skriver klubben.

– Klubben har i lang tid betegnet Kjernen som landets desidert beste supportergruppe og oppfatter gruppen som «lagets 12. mann» under kampene. Ved enkelte anledninger trår noen feil, og det var etter klubbens og Kjernens mening dette som skjedde i forbindelse Bakenga-episoden i helga, står det.

Molde Fotballklubb har bestemt seg for å anmelde mannen som skrev «Drep Bakenga!» under et bilde på klubbens Instagram-konto.

Kan få dyre bøter

RBK pyro

FYRTE OPP: Det er dette Rosenborg kan straffes for etter Molde-kampen. Rosenborg-supporterne fyrte opp bluss før kampstart.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Mushaga Bakenga har også tidligere blitt hetset av supporterne til Rosenborg. Han har blant annet blitt kalt «Judas», «Quisling» og «forræder» fordi han gikk til Molde og ikke til sin tidligere arbeidsgiver da han returnerte til Norge.

Også mens helgas kamp pågikk kom det tilrop mot spissen.

Under kampen fyrte Rosenborgs supportere også opp bluss på tribunen og skadet kunstgresset på Aker Stadion, noe klubben kan få svi for i form av bøter.

RBK sier de øvrige hendelsene under søndagens kamp vil bli behandlet av Norges Fotballforbund.