Blir ny sjef for Bjørnsonfestivalen

Johild Kosberg Bredin fra Rauma blir ny festivalsjef for Bjørnsonfestivalen i Molde.

Musikk fra smeltende iinstrument
Foto: Gunnar Sandvik/NRK Møre og Romsdal

Johild Kosberg Bredin

Styret i Bjørnsonfestivalen har ansatt Johild Kosberg Bredin som ny festivalsjef.

Foto: privat

42 år gamle Johild Kosberg Bredin er fra Rauma og er fagsjef for kulturformidling i Møre og Romsdal Fylkeskommune. Hun overtar etter Rolf Magnus Orø. I august ble det kjent at Orø sluttet i stillinga og stillinga som ny festivalsjef ble lyst ut like etterpå.

Det var i alt sju søkere til stillinga som ny festivalsjef. Forfatteren Vidar Kvalshaug var blant søkerne. Johild Kosberg Bredin var den eneste som hadde bedt om å få sitt navn unndratt fra offentlighet.

– Hun blir en viktig ressursperson

– Vi hadde en god søkerliste og etter en samlet vurdering så fant vi Johild Kosberg bredin som den best kvalifiserte. Hun kjenner kulturlivet i fylket godt, både lokalt og regionalt, og også den nasjonale kulturpolitikken har hun god innsikt i, sier styreleder Arvid Blindheim til NRK.

– Hun sitter jo i dag som fagsjef for kulturformidling Møre og Romsdal Fylkeskommune og har arbeidet tett opp mot Bjørsonfestivalen og andre samarbeidspartnere, sier Blindheim.

I en pressemelding som ble sendt ut torsdag skriver styrelederen at Johild Kosberg Bredin blir en viktig ressursperson for drift og videreutvikling av Bjørnsonfestivalen som den aktuelle kulturfestivalen den allerede er.

Jubileum i 2016

Arvid Blindheim

Styreleder Arvid Blindheim mener det blir en viktig oppgave å skape en god Bjørnsonfestival i jubileumsåret 2016.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

– Hennes viktigste oppgave blir i samarbeid med kunstnerisk råd å produsere nye aktuelle festivaler, først i 2016 som er et jubileumsår. Dette blir den 25. Bjørnsonfestivalen. Hun får jo da ansvaret for å gå i dialog med de som er inne og produserer i dag for å utvikle en god festival frem til 2016, sier Arvid Blindheim.