NRK Meny
Normal

Bli med på operacruise

Opera skal ut blant folket. I dag var det konsert på den mest kristiansundske plassen av dem alle, sundbåten.

Operaen skal ut til folket. Sangfuglene har inntatt svanen på havna i Kristiansund.

SE VIDEO: Sopran Vigdis Unsgård synger på sundbåten Framnæs i Kristiansund

– Stemningen med å kjøre rundt rolig på havna, med de stemmepraktene som var her, ga oss litt av en opplevelse, sier Margit Lysø Betten. En av mange som møtte opp da Operaen i Kristiansund inviterte til kaffecruise på havnas svane, sundbåten Framnæs.

Operaentusiastene fylte opp sundbåten på søndagens konsert. Ingen seter var ledige da sopran Vigdis Unsgård, mezzo-sopran Angelica Voje og Marin Bredin på tangenter hadde konsert.

Liker det uformelle

Margit Lysø Betten og Birgith Gjuvsland

Margit Lysø Betten og Birgith Gjuvsland liker det ikke er så stivt.

Foto: Roar Halten / NRK

Venninnene Margit Lysø Betten og Birgith Gjuvsland liker den uformelle atmosfæren som denne typen konserter gir. De har ikke vært på konsert tidligere i operafestukene, men ønsket å benytte anledningen på Framnæs.

- Jeg liker å gå ut å høre når det litt uhøytidelig. På disse arrangementene som er rundt om i byen, forteller Lysø Betten.

Se også: Frå industrihall til festsal

Viktig å komme ut

Operasjef Line Lønning Andresen

Operasjefen vil av-snobbifisere opera.

Foto: Roar Halten / NRK

– Det er en signatur for Operaen i Kristiansund å komme ut til folket. Det har alltid vært viktig å komme ut der folket er, på kafeer, restauranter eller på kaffecruise som her på fjorden i dag, sier operasjefen.

Operasjefen tror nøkkelen til suksess bak arrangement som dette er å ufarliggjøre opera litt.

– Løse opp slipsknuten, senk skuldrene og få opera ut til vanlige folk, er budskapet fra operasjef Line Lønning Andresen.