NRK Meny

Bli med på kjøretur opp Trollstigen

Torsdag 8. mai åpnet endelig veien ved Trollstigen. Nå kan du bli med NRK på kjøretur, og oppleve den spektakulære fjellveien.

Bli med på kjøretur opp Trollstigen

Veien ved Trollstigen ble åpnet av Kong Haakon i 1936, og er hele 850 høydemeter over havet på det høyeste punktet.

Artikkelen er flere år gammel.

Har du prøvd å kjøre den bratte fylkesveien mellom Valldal og Åndalsnes?

Hvis du ikke har gjort det, har du nå sjansen til å gjøre det nest beste, nemlig være med NRK på en visuell kjøretur bare timer etter at den vinterstengte veien har åpnet for året.

I høysesongen passerer nesten 3.000 kjøretøy den spektakulære veistrekningen hver eneste dag. I løpet av en hel sesong er det over 150.000 motorvogner som kjører strekningen.

Veien har blitt bygget om flere ganger på grunn av stor rasfare, men da NRKs reporter Frode Berg prøvekjørte veien etter åpningen sist torsdag, var det bare harmoni i veibanen.

Se NRKs reportasje fra åpningen torsdag:

Åpning av Trollstigen 8. mai 2014

Siste video/lyd

Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.
Eit heilt spesielt forskingsprosjekt er i gang ved Runde i Herøy. Aldri før er det gjort ei så stor undersøkning med bruk av ny teknologi langs kysten for å kartlegge øko-miljøet. Målet er mellom anna å finne ut kvifor bestanden av toppskarv og lundefugl går så kraftig ned.