Bli med på kjøretur opp Trollstigen

Torsdag 8. mai åpnet endelig veien ved Trollstigen. Nå kan du bli med NRK på kjøretur, og oppleve den spektakulære fjellveien.

Bli med på kjøretur opp Trollstigen

Veien ved Trollstigen ble åpnet av Kong Haakon i 1936, og er hele 850 høydemeter over havet på det høyeste punktet.

Har du prøvd å kjøre den bratte fylkesveien mellom Valldal og Åndalsnes?

Hvis du ikke har gjort det, har du nå sjansen til å gjøre det nest beste, nemlig være med NRK på en visuell kjøretur bare timer etter at den vinterstengte veien har åpnet for året.

I høysesongen passerer nesten 3.000 kjøretøy den spektakulære veistrekningen hver eneste dag. I løpet av en hel sesong er det over 150.000 motorvogner som kjører strekningen.

Veien har blitt bygget om flere ganger på grunn av stor rasfare, men da NRKs reporter Frode Berg prøvekjørte veien etter åpningen sist torsdag, var det bare harmoni i veibanen.

Se NRKs reportasje fra åpningen torsdag:

Åpning av Trollstigen 8. mai 2014

Siste video/lyd

Jegarar i i Møre og Romsdal seier sal av skog øydelegg for jakt i distrikta. Statskog har snart selt all skog i Møre og Romsdal til private.
Så skal det handle om den omdiskuterte selfangsten. I Tjørvåg i Herøy ligg det einaste mottaket av sel i landet, og næringa har i mange år vore inne i ei laber utvikling. Men eigarane har likevel tru på framtida....
Legevakta i Ålesund flytta i dag inn i nye lokaler berre eit steinkast unnna dei gamle. Frå no av kan pasientar bli lagt inn for observasjon og behandling.