Hopp til innhold

Ble utsatt for hærverk – alle bilhjulene var skrudd løs

Tor Helge Christoffersen svingte ut fra parkeringshuset og ante fred og ingen fare. Én kilometer fra motorveien ramlet det ene hjulet av. Noen hadde løsnet boltene på bilhjulene.

Hærverk bilhjul

Bakhjulet datt av da Tor Helge Christoffersen og familien var på vei til håndballfinale i Göteborg.

Foto: Tor Helge Christoffersen

– Jeg hørte en merkelig rumlelyd så jeg bremset ned, og da datt det ene bakhjulet rett og slett av. Da redningstjenesten kom oppdaget vi at også boltene på de øvrige hjulene var løse. På det ene forhjulet var boltene nesten falt av.

Sto parkert en uke

Tor Helge Christoffersen fra Ålesund var på håndballturneringen Partille Cup i Göteborg. Datteren spiller på 16-årslaget til Spjelkavik/SIF/Hessa som er et samarbeid mellom flere klubber i Ålesund. De som reiste med håndballaget hadde bestemt seg for å parkere i lag i det samme parkeringshuset i Göteborg sentrum.

– Bilene hadde stått parkert en uke. Da laget kom til finalen måtte vi pakke vi ned tingene våre på hotellet og hente bilene for å kjøre opp til finaleområdet. Bilen var fin stand, og alt virket greit.

Bare en kilometer fra motorveien

Tor Helge Christoffersen

Tor Helge Christoffersen er glad for at de ikke rakk å komme til motorveien før hjulet falt av.

Foto: Privat

Men noen hadde løsnet boltene på bilhjulene, og Tor Helge Christoffersen var bare en kilometer fra motorveien da det ene hjulet ramlet av. Han har aldri hatt problemer med boltene før, og senest dagen før avreise hadde han sjekket hjulene grundig. Han er overbevist om at noen har gått inn på parkeringshuset og skrudd løs boltene med vilje.

– Enten var dette sabotasje eller så var det noen som var ute etter å få tak i boltene. Det var flaks at det skjedde i sentrum. Vi kjørte i 20 km/t. Det tok bare noen få sekunder fra vi hørte lyden til hjulet ramlet av. Du kan jo tenke deg hva utfallet ville blitt dersom hjulene hadde løsnet på motorveien.

Overrasket

Hærverk bilhjul

Tor Helge Christoffersen er ikke i tvil om at noen har skrudd løs boltene med vilje.

Foto: Tor Helge Christoffersen

Tor Helge Christoffersen var forberedt på at de kunne bli utsatt for innbrudd i bilen, men ikke dette. Også kommunikasjonsrådgiver Inngunn Handagard i NAF blir overrasket når hun får høre historien.

– Det er første gang vi har hørt om dette. Det høres jo ut som ren vandalisme. Generelt vil jeg si at det er viktig å være på vakt og være nøye på hvor man setter fra seg bilen. Har man vært borte fra bilen en stund så kan det lønne seg å sjekke at alt er i orden, sier Handagard.