NRK Meny
Normal

Ble slått med kasserolle og fikk hjerneblødning

To menn brøt seg inn i leiligheten til en mann i Romsdal og slo han så hardt i hodet med en kasserolle at han fikk hjerneblødning. Mennene er dømt til fengsel og samfunnsstraff.

Norges lover tingrett

To menn ble i Romsdal tingrett dømt til fengsel og samfunsstraff for å ha slått en annen mann i hodet.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

De to tiltalte mennene i 20-åra møttes på et utested i Molde i april i fjor. Der ble den fornærma mannen et samtaletema. Han skulle ha filmet en bilhendelse og lagt det ut på nett. I etterkant hadde han lovet å fjerne filmen, men ikke gjort det. I løpet av kvelden leide de to mennene en pirattaxi for å oppsøke den fornærma. De knuste et vindu i ytterdøren ved hjelp av et bildekk og gikk opp i 2. etasje der den fornærma og samboeren oppholdt seg.

I dommen står det at den fornærma mannen hadde hentet frem et balltre som han holdt foran seg. Den ene mannen fikk tak i balltreet, men da han gled på en gulvmatte fikk fornærma igjen kontrollen. Mannen var sikker på at fornærma skulle bruke balltreet og ropte etter hjelp. Da hentet den andre mannen en kasserolle på kjøkkenet og slo fornærma hardt i hodet.

Fikk hjerneblødning

Fornærma besvime og fikk hodepine og kvalme. Legevakten mente det var hjernerystelse. To dager etterpå fikk han sterkere hodesmerter, talevansker og svikt i høyre hånd. En CT-undersøkelse viste hjerneblødning og en spesialist i nevrologi skriver i sin erklæring at skaden var så alvorlig at den kunne ha endt med døden hvis ikke fornærma hadde blitt operert. Det er fortsatt ikke avklart om han får varige men.

Fengsel og samfunnsstraff

Mannen som slo med kasserollen er straffedømt en gang tidligere og bøtelagt seks ganger for vinningskriminalitet. Han har brutt med sitt tidligere miljø, skaffet seg arbeid og retten legger til grunn at han er inne i en lovende rehabiliteringssituasjon. Retten mente at straffen skal fastsettes til fengsel i 60 dager og 180 timers samfunnsstraff.

Den andre mannen er ikke straffedømt tidligere. I dommen står det at handlingen tiltalte var delaktig, i fremstår som både utilbørlig og skremmende. Retten ser ingen unnskyldende momenter og satte straffen til fengsel i 60 dager. Begge må betale fornærma 60.000 kroner i oppreising.