NRK Meny
Normal

Løp for medalje, men ble for defensiv

Karoline Bjerkeli Grøvdal startet frisk og tente et håp om medalje i EM i terrengløp søndag. Men hun ble for defensiv og endte på en litt skuffende 5.-plass.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

Etter en pangstart havnet Karoline Bjerkeli Grøvdal litt bakpå under søndagens EM i terrengløp i Beograd. Bildet er fra Florø Friidrettsfestival 2013 hvor Grøvdal vant 1500 meter for kvinner.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Hun åpnet som en rakett og fikk en skikkelig luke på den første runden, men etter hvert ble hun tatt igjen, og inn mot mål var det en gruppe på sju løpere som kom.

Grøvdal klarte dermed ikke å hevde seg helt i teten i mesterskapet i Beograd.

– Åpningen gikk lett, men så begynte jeg plutselig å tenke på at de andre hadde brukt mye mindre krefter enn meg. Det er slett ikke feigt å gå ut hardt, men jeg føler kanskje det var litt feigt at jeg ikke hang meg på da medaljekampen startet, sa Grøvdal etter femteplassen.

– Jeg er fornøyd

Grøvdal hadde håpt hun kunne kjempe om medalje, men det ble for tøft på slutten. Likevel sier hun til NRK etter løpet at hun er fornøyd.

– Det er høyt nivå og jeg hadde ikke planlagt at jeg skulle ligge og dra. Jeg ble nok litt defensiv i hodet. Jeg ga meg nok litt og datt litt tilbake, sier hun.

Selv om hun så at hun holdt samme fart som de i teten, hadde hun sluppet seg såpass bak at det ble kamp om femteplassen.

– Det er første gang jeg springer i et seniormesterskap i EM så da er en femteplass greit. Og det var ikke de store avstandene, sier hun.

Laster Twitter-innhold

Beste plassering for Norge

Det er uansett den beste plasseringen Norge har fått på seniornivå i disse konkurransene, og i klassen for menn endte Sindre Buraas helt nede på 27.-plass.

Ørjan Grønnevig klarte 6.-plassen i U23-klassen for menn.

–Jeg slo mange gode løpere og ble overrasket, sa Grønnevig, som ikke var helt fornøyd med 6.-plassen, selv om han sa at det ville være en bra plassering før start.

Henrik Ingebrigtsen, som var regjerende europamester i denne klassen, tok farvel med U23-klassen med tiendeplassen.

– Jeg kunne nok løpt litt fortere, men fikk problemer med pusten. Jeg var ikke god i det hele tatt, så jeg får si meg fornøyd med tiendeplassen på en heller dårlig dag, slo Ingebrigtsen fast.

(NTB/NRK)