Bjørn Tomren klatrer mest på Oddsen

Odds-setterne hadde ikke tro på den ukjente strupesangeren før årets Stjernekamp-sesong. Nå har Bjørn Tomren beveget seg fra dårligst odds av alle, til å knive med Alexandra Rotan i toppen.

Bjørn Tomren på generalprøven for Stjernekamp, 18. september 2021.

Bjørn Tomren har overrasket mange med sine prestasjoner i Stjernekamp. Her fra kvelden med opera, ser han fremførte «O, wie will ich triumphieren» av Mozart.

Foto: Julia Marie Naglestad

– Jeg er overrasket, for min del var han et ubeskrevet blad. Men nå har han fått gode kritikker fra anmelderne, og aldri vært i fare for å ryke ut, sier Terje Klokkernes Jahn, som jobber med å sette odds for Norsk Tipping, om Bjørn Tomren.

Før årets Stjernekamp-sesong anslo han at Tomren, sammen med utstemte Fredrik Domaas, var artisten med lavest vinnersjanse.

Nå har situasjonen snudd, og Tomren ligger rett bak Alexandra Rotan på odds-lista.

Rotan har hele veien vært Jahns favoritt.

– Hun har vært med i MGP med Keiino to ganger og gjort det bra. Hun var en opplagt favoritt, sier han.

Alexandra Rotan under generalprøven for tredje episode av Stjernekamp, 11. september 2021.

Alexandra Rotan er favoritten til å vinne årets Stjernekamp.

Foto: Julie Marie Naglestad

Fra dårligst odds til best

Før lørdagens Stjernekamp har Alexandra Rotan 2,25 i odds. Bjørn Tomren har 2,50. På tredjeplass ligger Heide Ruud-Ellingsen med 6,50.

Jo lavere tall, jo større vinnersjanse.

Før årets sesong ble Tomrens odds satt til 25,00 av odds-setterne hos Norsk Tipping.

– Det virker som han er populær blant publikum og får mye stemmer. Det er jo det som avgjør i Stjernekamp, sier Jahn.

40 år gamle Bjørn Tomren fra Tomrefjord i Møre og Romsdal har imponert mange de siste ukene. Gjennom seks uker i Stjernekamp har han blant annet fremført verdens lavest operatone, briljert med strupesang og covret rapperen A-F-R-O, som i ettertid hyllet Tomren på Instagram.

Bjørn Tomren fra Stjernekamp 02.10.21 (foto tatt på generalprøven).

Forrige lørdag fremførte Bjørn Tomren «Long Time Coming» av A-F-R-O. Nå har han snart like gode odds som Alexandra Rotan for å vinne Stjernekamp.

Selv om Tomren var ukjent for mange før årets sesong, har han mange bragder på CVen. Han har blant annet varmet opp for A-ha på Ullevål stadion med duoen Polkabjørn & Kleine Heine.

– Gjør lørdagskvelden morsommere

Hver lørdag siden 28. august har VGs musikkanmelder Marius Asp benket seg foran Stjernekamp med terningen. Han mener Bjørn Tomren er et friskt pust.

Marius Asp, musikkanmelder i VG.

Musikkanmelder Marius Asp håper Bjørn Tomren kommer seg til finalen i Stjernekamp.

Foto: Privat

– Hans tilstedeværelse gjør lørdagskvelden mer uforutsigbar, og dermed morsommere. Bjørn har ikke bare de odde tekniske ferdighetene innabords – jodling, strupesang, og så videre – men i tillegg en musikkfilosofi som skiller ham fra røkla. Han velger ofte låter de fleste av TV-seerne ikke har noe forhold til, gamle sanger som han egenhendig gjør relevante for et stort publikum, sier han.

Asp har trillet alt fra treer til sekser på terningen for Tomrens fremføringer. Han er usikker på om tomrefjordingen har det som trengs for å vinne årets Stjernekamp.

– Basert på prestasjonene så langt tror og håper jeg på en duell mellom han og Alexandra Rotan i finalen. Jeg vil tro at fans av alternativ popmusikk i alle slags former stemmer på ham, men jeg er usikker på om det finnes mange nok av dem som følger «Stjernekamp», sier musikkanmelderen.