Bjørlykke slo tilbake etter skade med NM-sølv

I mars opererte Veronica Orheim Bjørlykke (19) skulderen etter lang tids skade. I NM i Drammen denne helgen var hun tilbake i bassenget.

Veronica Bjørlykke

Veronica Bjørlykke fosset av gårde mot sølvmedalje søndag kveld.

Foto: Carl Groth

Veronica Bjørlykke

Svømmeren var spent på om formen holdt etter lang tids skade. Det gjorde den.

Foto: Carl Groth

Svømmeren fra Aalesund SLK svømte inn til sølv på 200 meter rygg med tiden 2.18.84 søndag kveld. Det er kun et og et halvt sekund unna hennes juniorrekord og personlige rekord på øvelsen. Hun svømte et sekund raskere i finalen enn i forsøket søndag morgen.

– Jeg viste at jeg var sterk på 200 meter rygg i dag tidlig. Det var ikke et maksløp til morgenen i dag, så jeg hadde håp om å presse tiden litt ned i finalen, sier Bjørlykke.

Tidligere i mesterskapet hadde den tidligere landslagssvømmeren svømt inn til sølv på 100 meter rygg, kun et halvt sekund bak gullet.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarer å være så nærme konkurrentene mine som det jeg var på 100 meter rygg. Og ikke minst at jeg bare er et sekund bak den personlige rekorden min, sier Bjørlykke.

Ønsker å komme tilbake

Selv om Bjørlykke har vært skadet i lang tid har hun ikke gitt opp svømmekarrieren. Etter operasjonen i mars brukte hun flere uker med alternativ trening og opptrening før hun i det hele tatt kunne gå i vannet.

– Jeg måtte svømme med armene ned langs siden og bare sprelle med beina. Vi måtte finne noen kreative løsninger før jeg kunne begynne å svømme vanlig.

Nå tenker hun fremover, og ønsker å komme tilbake på et høyt nivå.

– Mitt første mål er å svømme fortere enn jeg har gjort før. Deretter får vi se hvor langt ned jeg er i stand til å presse tidene.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Veronica Bjørlykke

Svømmeren er sterkest på rygg-øvelser.

Foto: Carl Groth

Også trener Glen Cudmore er imponert over hva Bjørlykke har fått til på så kort tid.

– Hun har fått til utrolig mye. Hun har bare trent skikkelig i cirka seks uker. Hun har virkelig hatt et imponerende NM.

Også Cudmore har vært imponert over 19-åringens målbevissthet i opptreningen. Han tenker nå langsiktig for å gjøre Bjørlykke til en internasjonalt god svømmer.

– Vi må styrke kroppen hennes slik at hun tåler belastningen. Hvis hun ønsker å komme på et internasjonalt nivå, må jeg bare legge forholdene til rette for det, sier Cudmore.

Flere gode Aalesund-resultater

Også Veronicas lillebror, Ole Martin Bjørlykke, har gjort det bra i helgens NM. Han har to sølv og to bronse. Sølvene kom på de to lengste fridistansene. På disse øvelsene var Henrik Christiansen overlegen. Bjørlykke svømte 1500 meter fri på tiden 15.50.99. 800 meter fri ble unnagjort på 8.18.35.

Bronsemedaljene kom på henholdsvis 400 meter fri med tiden 4.02.48 og 400 meter medley med 4.39.16.

Også på juniorsiden markerte naturlig nok Ole Martin Bjørlykke seg. Der ble det tre sølv og en bronse.

Minstesøster Bjørlykke, Silje Mari Bjørlykke (14) tok junior-sølv og senior-bronse på 1500 meter fri med tiden 17.53.06.