Henrik Bjørdal klar for Brighton

18-åringen har skrevet under på en 2,5 år lang kontrakt. – Han er en spennende, ung spiller, mener Brighton and Hove Albions manager, Chris Hughton.

Henrik Bjørdal klar for Brighton

OVERGANG: AaFKs talentfulle ving, Henrik Bjørdal, har skrevet under for den engelske klubben Brighton.

Foto: BHAFC/Paul Hazlewood

Chris Hughton

MANAGER: Chris Hughton, her som Norwich-manager, er Bjørdals nye sjef.

Foto: REBECCA NADEN / Reuters

AaFK-spiller Henrik Bjørdal er klar for den engelske mesterskapsserieklubben, Brighton and Hove Albion.

18-åringen passerte den medisinske testen tidligere onsdag og har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til juni 2018. Overgangssummen for spilleren er ikke kjent.

Ifølge klubbens hjemmeside er angrepsspilleren tiltenkt en rolle på u21-laget i første omgang.

– Jeg er strålende fornøyd med å kunne ønske Henrik velkommen til klubben. Han er en spennende, ung spiller, han er rask og kan spille ving og offensiv midtbane, sier Brightons manager, Chris Hughton, som understreker at nordmannen har sjansen til å spille seg inn på førstelaget.

– Han har allerede mye erfaring til tross for alderen og har spilt mange kamper på det øverste nivået i Norges øverste divisjon, legger han til.

En lang rekke av englandseksporter

Trond Fredriksen

STOLT: Trond Fredriksen er stolt av at klubben produserer spillere som en attraktive for engelske klubber.

Foto: Remi Sagen / NRK

Bjørdal har spilt 57 kamper og scoret tre mål i løpet av sine tre år i Aalesunds Fotballklubb.

– Det er litt synd at han drar, men dette var noe han ønsket. Han har fysikk, hurtighet og ballferdighetene som skal til for å lykkes i England. Jeg er stolt over jobben han og vi som klubb har gjort for å utvikle han, sier AaFK-trener, Trond Fredriksen.

Bjørdal føyer seg inn i en voksende rekke av spillere som klubben har eksportert til England. Tidligere har Anders Lindegaard, Jonathan Parr og Fredrik Ulvestad tatt turen til De britiske øyer fra sunnmørskysten.

– Når det skjer en gang er det kanskje tilfeldig, men dette viser at vi gjør noe riktig på utviklingssiden, sier treneren.

Ungguttens kontrakt med klubben ville gått ut til sommeren, og ryktene har gått lenge om hva som ville bli u21-landslagsspillernes neste stoppested.

– Jeg får håpe for hans del at han får den spilletiden han trenger. Han er avhengig av et godt kamptilbud for å utvikle seg videre, mener Fredriksen.

Brighton ligger for øyeblikket på 4. plass på nest øverste nivå i England, seks poeng bak ledende Hull.