NRK Meny
Normal

Bispedømmerådet sier ja til Hanne Marie Pedersen-Eriksen

Møre Bispedømmeråd har ansatt lesbiske Hanne Marie Pedersen-Eriksen som sokneprest i Sandøy i Molde domprosti i Møre bispedømme.

Hanne Marie Pedersen-Eriksen

Hanne Marie Pedersen-Eriksen fikk i går jobben som sokneprest i Sandøy. Som homofil jobbsøker har hun fått mange avslag.

Foto: Silje Steinnes Bjerknes / NRK

Møre bispedømmeråd har onsdag ettermiddag og kveld diskutert hvorvidt de vil tilby lesbiske Hanne Marie Pedersen-Eriksen jobben som sokneprest i Sandøy. Det endte med at hun ble ansatt med fem stemmer. Ansettelsen er gjort med reservasjon om ordinasjon.

Dette er første gang Møre Bispedømmeråd har en ansettelsessak der det er kjent at søkeren er lesbisk.

Pedersen-Eriksen har også gitt beskjed om at hun har planer om å gifte seg med sin kvinnelige kjæreste til sommeren. Det er fra før kjent at biskop Ingeborg Midttømme ikke vil ordinere homofile.

Hanne Marie Pedersen-Eriksen er teologistudent siste året og vil gjerne arbeide som prest i Møre bispedømme.

I påska skrev hun på bloggen sin om hvordan det er å være homofil jobbsøker og å få avslag.

«Et kontant nei til den lesbiske prestejobbsøkeren. Dette nei`et er så mye mer enn et avslag. Å få et nei basert på at din legning, det er bare vondt. Det er som et slag i trynet. Gang på gang på gang. Det verste er at de får meg til å tvile. På meg selv, på min legning, min identitet. De får meg til å tvile på den fremtiden jeg nå bygger med Sigrunn. De får meg til å tvile på alle de gode og lykkelige følelsene jeg har for henne som betyr aller mest i livet mitt. De får meg til å føle meg skitten, syndig og ond. De mener jeg går på tvers av Guds vilje og gir meg en enorm skyldfølelse. For å elske feil person, for å være meg selv, for å leve.»

200 år sidan tidenes vulkanske ragnarok. Tambora-fjellet blei sprengd i det kraftigaste vulkanutbrotet i historisk tid - er me budde på eit nytt? Adolfs barn. Dei tyske krigsborna har blitt kalla "den gløymde generasjonen". Maskinen som fann gudspartikkelen er tilbake! CERN startar opp att partikkelakseleratoren Large Hadron Collider. Avføringsbanken. Kunne du tenke deg ein dose avføring som medisin mot plagsam diaré? Den homofile nestenpresten. Hanne Marie Pedersen-Eriksen er onsdagsgjest i Ekko.

Hanne Marie I. Pedersen-Eriksen ble onsdag intervjuet i Ekko, før hun ble ansatt som sokneprest i Sandøy.