Hopp til innhold

Binderser erstatter T-skjortene

De ansatte ved sykehuset i Kristiansund går fra T-skjorter til bruk av binders for å markere motstand mot flytting av føde- og akuttberedskapen til Molde.

Video Kristiansund mobiliserer

Det er T-skjorter av denne typen de ansatte på sykehuset ikke har lov til å bruke. Mannen på bildet er ikke sykehusansatt.

Foto: Nyhetsspiller

Den siste måneden har mange ansatte ikledd seg de grønne og oransje t-skjorter med bilde av «akutt-tyven». Skjortene er en protest mot forslaget om å flytte kirkurgisk akuttfunksjon og fødeavdelingen vekk fra sykehuset i Kristiansund.

Bjørn Engum

Direktør i Helse Nordmøre og Romsdal, Bjørn Engum.

Foto: Roar Strøm / NRK

Direktør i Helse Nordmøre og Romsdal, Bjørn Engum, har imidlertid lagt ned forbud mot bruk av propaganda t-skjorter og klistermerker.

Møtt av tusenvis av demonstrantar

Kraftig symbolbruk

De ansatte har svart med å feste binderser på seg,skriver Tidens Krav . Bindersen ble brukt som et samlesymbol av nordmenn under andre verderskrig. De ansatte har til nå ikke vært villige til å stå frem i media om aksjonen. Avisen Tidens Krav viser i dag kun bilder av anonyme ansatte.

Lite å spare på sykehusendringer

Slutt for føden i Kristiansund

Vil ha akuttfunksjonene i Molde

Ledelsen skjerper inn

Ledelsen i Helse Nordmøre og Romsdal ber nå de ansatte om ikke å bruke arbeidstiden til å protestere mot vedtak og innstillinger i sykehusstriden.

– Både Kristiansund sykehus og Molde sjukehus behandler pasienter fra så vel Nordmøre som Romsdal. Derfor er det viktig at både pasienter og pårørende møter sykehusmiljø de opplever som nøytrale. De skal oppleve seg like velkomne og trygge uansett hvilken geografisk eller politisk bakgrunn de måtte ha, heter det i en uttalelse fra direktør Bjørn Engum. Han fastslår også at det ikke er anledning til å arrangere møter i arbeidstiden uten at dette er avklart med ledelsen.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL