Billett-nedgang i Molde

Molde opplever nedgang i billettsalget på Aker Stadion i år, sammenlignet med fjoråret.

Molde fk

Aker Stadion var heller ikke full da Molde vant seriegull søndag.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK
Lars Outzen

Markedskonsulent Lars Outzen.

Foto: Terje Reite / NRK

Laget fra rosenes by gjentok bragden fra i fjor, og tok klubbens andre seriegull på rad. Likevel har færre tilskuere tatt turen til Aker Stadion i år for å se hjemmekampene til Molde fotballklubb.

Publikumsgjennomsnittet har i år vært på 9.322 per kamp. Det er en nedgang på nær 500 fra i fjor.

Markedskonsulent Lars Outzen i MFK sier likevel at de ligger godt over budsjettet.

– Når det gjeld sesongkort så ligger vi over budsjettet. Det er en nedgang i billettinntektene, men vi ligger likevel langt over budsjettet fra i fjor høst, grunnet semifinale i NM og gruppespill i Europa League. Vi er godt fornøyd i så måte, sier Outzen.

TV-kamper

Markedskonsulenten legger likevel ikke skjul på at han er skuffet.

– Det er klart det er trist at det er nedgang, men vi må huske på at det ble ekstra interesse rundt klubben da vi ble seriemester i fjor. Det gav oss flere tv-kamper, noe som gjør det vanskeligere å få publikum inn på stadion.

– Vi hadde nok håpet å beholde tilskuertallet fra i fjor, men forventa vel litt nedgang. På grunn av interessen fra media, sier han.

– 9.322 tilskuere i gjennomsnitt – er det bra nok for en seriemester?

– For oss som har 50 60.000 i området er det bra. Det er vel kun Molde og Ålesund som kan vise til såpass høyt snitt i forhold til folketall.

Aker Stadion

Aker Stadion.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.