NRK Meny
Normal

Biljakt på tenåringer

En gutt på 15 og to jenter på 14 år stjal seint mandag kveld en bil i Ålesund og satte kursen østover. Over tre timer og mere enn 20 mil senere ble de stoppet ved hjelp av spikermatte i Eidsvåg i Nesset

Politiet klargjør spikermatte

Politiet måtte bruke spikermatte for å stoppe den 15-år gamle gutten

Foto: Tor Aage Hansen

Da bileieren oppdaget at bilen var borte, ble politiet kontaktet. Like over midnatt ble bilen sett i Skorgedalen i retning Vestnes.

Politiet på hjul

Ved Tresfjordbrua forsøkte Politiet å stoppe tenåringene ved hjelp av blålys, men 15-åringen som kjørte, nektet å stanse. Bilen fortsatte til Innfjorden og også her ble det gjort forsøk på å stoppe bilføreren, men uten å lykkes. Da bilen kom til Åndalsnes tok Nordmøre og Romsdal politidistrikt over.

– Vi lå hele tida bak, men med god avstand for vi ønsket ikke å ta noen sjanser, men ville følge med , sier operasjonsleder John Bratland i Ålesund til NRK.

Slapseføre og spikermatte

Det var flere steder utfordrende kjøreforhold med snø og slaps. 15-åringen satte nå kursen mot Isfjorden og videre til Åfarnes over Vistdalsheia til Eresfjord og så til Eidsvåg i Nesset. Her hadde Politiet lagt ut spikermatte og da bilen med de tre kjørte over den, punkterte dekka og bilen kunne ikke kjøre videre. Dette skjedde klokka 02:20.

Laster kart, vennligst vent...

Ungdommene ble til slutt stoppet i Eidsvåg

– Til alt hell ble ingen personer skadde og jeg vil rose kollegaene i Romsdal for godt politiarbeid, sier Bratland som legger til at de tre nå er tilbake i Ålesund. Det er nesten et under at det gikk så bra når vi tar alder og føre i betraktning. De to jentene vil trolig slippe straff, men den 15 år gamle gutten må regne med at det blir opprettet sak, sier Bratland .