Biljakt i Molde

Oppsummert

En mann i 40-åra er siktet for grov kroppsskade og promillekjøring etter at han forsøkte å kjøre ned flere politifolk ved Skåla utenfor Molde natt til søndag 30. desember. Politiet skjøt mot bilen, men ingen ble skadet.

 • Skal gjennomføre observasjon

  To rettspsykiatriske sakkunnige skal gjennomføre ein observasjon av mannen i 40-åra som er sikta for grov kroppsskade og promillekøyring etter ei biljakt i Molde i fjor.

  Natt til 30. desember lét mannen vere å stoppe for ein promillekontroll og det blei sett i gang ein politijakt. Han skal også ha forsøkt å køyre ned fleire politifolk.

  Politiet skaut også mot bilen til mannen for å få han til å stoppe.

  Mannens advokat har meld politiet til Spesialeininga, fordi han meiner det blei losna fleire skot mot han og ikkje bilen. Spesialeininga for politisaker etterforskar no saka.

  Skadde politibiler etter biljakt ved Bolsøya i Molde i desember
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Meiner politiet overreagerte

  Mannen i 40-åra som er sikta for promillekøyring og at han stakk frå politiet natt til 30. desember meiner politiet overreagerte då dei skaut mot han. Det seier advokat Roy Peder Kulblik til NRK. På bakgrunn av reaksjonen har klienten meldt saka. – Han meiner særleg det at det vart losna ei rekkje skot mot han og ikkje bilen i seg sjølv var grovt, seier advokaten. Spesialeininga for politisaker har bestemt seg for å sjå på saka, og det er mannen i 40-åra nøgd med.

 • Skal etterforske saken

  Spesialenheten for politisaker har besluttet å etterforske saken der en 40-åring sikta for promillekjøring stakk fra politiet i Molde natt til 30. desember i fjor. Den dramatiske flukten gikk over Bolsøya og Nesjestranda og endte opp i Bergsvika. Mannen kjørte på to politibiler og prøvde ifølge politiet å kjøre ned flere av politifolkene som prøvde å stoppe han. Det endte til slutt med at politiet skjøt mot mannens bil. Ifølge etterforskningsleder Per Martin Utkilen i Spesialenheten har de besluttet å gå inn i saken etter at mannens forsvarer har levert en anmeldelse til Spesialenheten. Mannen sitter i varetekt i fire uker.

  To politibiler ble skadd etter biljakt ved Bolsøya
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Politiet ser alvorleg på saka

  Politiadvokat Knut Meek Corneliussen seier det er viktig for folk si rettsoppfatning at mannen som blei stoppa etter ei biljakt i Molde natt til søndag no er varetektsfengsla i fire veker. Ein mann i 40-åra nekta å stoppe for kontroll etter mistanke om fyllekøyring. Han skal også ha prøvd å køyre på fleire politifolk og bilar. Politiet måtte mellom anna fyrte av skot mot bilen for å få han til å stoppe. – Vi meiner at det er ein fare for at det vil stride mot folks rettsoppfatning og skape utryggleik i samfunnet dersom han blir lauslaten. Det er ikkje ofte vi gjer dette, og det er reservert dei mest alvorlege sakene, seier Corneliussen.

  Knut Meek Corneliussen
  Foto: Eirik Haukenes / NRK