NRK Meny

Bigset skule fortsetter som før

Politikerne i Hareid vil beholde Bigset skule som i dag.

Bigset skule

Bigset skole ligger et stykke vest for Hareid sentrum, langs hovedveien som strekker seg mellom Hareid og Ulstein.

Foto: Anna Håkonsholm

Artikkelen er flere år gammel.

Det ble klart etter en lang og intens debatt i kommunestyret i Hareid torsdag kveld.

Elevar ved Bigset skule

Elevene får fortsette å gå på Bigset skule - iallefall inntil videre.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Bigset skule ble foreslått nedlagt på grunn av kommunens vanskelige økonomi, men foreldrene har kjempet for å få beholde skolen.

Nye utredninger

I formannskapet ble det bestemt at skolen skulle bestå, men det skulle være flytende grenser mellom Bigset og Hareid skule. I tillegg skulle 5.-7.klasse flyttes til Hareid. Det likte foreldrene dårlig.

I kommunestyret ble forslaget om flytende grenser tatt bort, og skolen skal bestå som i dag. Men hele skolesektooren skal utredes på nytt.

Foreldrene jublet

Foreldrene jublet da vedtaket ble gjort torsdag kveld.

- Vi er veldig fornøyd, veldig fornøyd, sier FAU-leder Ingunn Pettersen til NRK.

Privat skole

Men foreldrene er forberedt på omkamp når skolesektoren skal utredes på nytt. Foreldrene kommer nå til å søke om å få opprette privatskole. Dersom de taper neste runde blir det privatskole på Bigset.

- Søknaden om friskole er klar. Det er det som blir utfallet dersom skolen blir lagt ned ved neste korsveg, sier Pettersen.

Siste video/lyd

Det er svært lange køer i Hatlane i Ålesund tirsdag ettermiddag. Det er Sting-konsert i byen, og i tillegg er Hatlaåstunnelen stengt for renovasjon.
Det er urettferdig at alle bilister betaler lik diesel og bensinavgift, mener NAF.
Skulle avgiftene vært rettferdig fordelt måtte folk i byene betale 15.000 kroner mer i året enn folk på landet, mener bilorganisasjonen.
/ Jordmora fra Ålesund som leder det krevende nødhjelpsarbeidet til Verdens Helseorganisasjon i Syria, har sagt ja til å forsette arbeidet i enda ett år.
Elizabeth Hoff går dermed inn i sitt sjette år som FN`s koordinator for helsehjelp i det krigsherja landet. Denne helga er hun tilbake i Ålesund.