Bieber-hysteri landet over

Skoler over hele landet må forberede seg på tusenvis av permisjonssøknader fra norske ungdommer når verdensstjernene Justin Bieber og One Direction kommer til Norge. Hele 85.000 billetter er solgt.

Justin Bieber-hysteri i Ålesund

F.v. Martine Bonkowski Lausund, Emilie Helgesen, Trine Knutsen, Andrine Valderhaug Johansen, Rita Mari Christensen, Anna Marøy Ulvestad og Lisa M.S. Knutsen.

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

– Krangler dere ofte om hvem som er best av One Direction og Justin Bieber?

– Nei, jeg tror nok hele gjengen liker begge to, men vi er nok delt i meningen om hvem som er favoritter, sier Rita Mari Christensen, som avslører at One Direction er favoritten.

Sammen med hele venninnegjengen ved Kolvikbakken ungdomsskole gleder hun seg enormt til vårens store konsertopplevelse.

Biebermania

Det er nemlig verdensstjerner fra øverste hylle som skal besøke Norge 16. april og 7. mai.

Justin Bieber har så vidt rukket å fylle 19 år før han kommer til landet, men har allerede 22 millioner følgere på twitter og ufattelige 2,9 milliarder visninger på Youtube. I tillegg har han solgt over 15 millioner solgte album.

Da ungdomshelten besøkte Oslo i fjor sommer, var det unntakstilstander i hovedstaden. Stor bedre blir det nok ikke når den britiske popgruppa One Direction kommer. Guttene er i tenårene, og har allerede satt flere rekorder på verdens platelister.

Rita, Line Andrine Emilie Martine Lisa og Anna i 9E er blant de 85.000 som har vært heldige å sikre seg billett til en av konsertene.

Saken fortsetter under bildet

Bieber-hysteri i Ålesund

Jentene i 9. klasse ved Kolvikbakken ungdomsskole står samlet i kampen om å få et glimt av Justin Bieber og One Direction når konsertene går av stabelen i vår.

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

– Ikke gått opp for meg

– Jeg gleder meg utrolig mye, og det har ikke helt gått opp for meg at jeg skal på konsert med Justin Bieber. Av og til når jeg sitter og hører på ham, så er det bare «tenk at jeg skal få lov til å høre ham live», sier en av jentene.

Til Justin Bieber konserten er det satt opp busser fra 22 byer i Norge. Oslo vil være fulle av tenåringsjenter på jakt etter å få se idolet sitt både før og etter konsertene.

– Det blir nok ganske mye løping rundt om for å få et glimt av ham. Det er vel ikke sikkert at vi får se ham, men det er verdt et forsøk, sier Andrine Valderhaug Johansen.

Søker permisjon

Begge konsertene går av stabelen på tirsdager, men skolen er ingen hindring for dedikerte jentefans.

– Vi kan jo alltids søke om permisjon, men vi kommer nok til å dra uansett, sier en av jentene.

– Hva ser dere mest frem til?

– Det er nok å dra ned og være på konserten, og bare ... det går ikke an å beskrive hva som er best egentlig. Det er bare ... alt, sier Trine Knutsen.

Berit Løseth Hauge

Rektor Berit Løseth Hauge ved Kolvikbakken ungdomsskole innvilger permisjon til elevene som skal på konsert.

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK
– Bør ikke bli for ofte

Rektor Berit Løseth Hauge beroliger alle som frykter anmerkning og ulovlig fravær med at hun mest sannsynlig vil innvilge fri for dem som skal på konserten.

Hun ber likevel foreldrene sørge for at elevene ikke mister viktig pensumstoff når de får fri.

– Klart det er en opplevelse for en trettenåring å være med på en slik konsert, og det er greit for meg så lenge foreldrene samtykker. Men det bør ikke bli for mange permisjonssøknader for ofte. Det kan bidra til at elevene går glipp av verdifull læring, sier Hauge.