NRK Meny

Vil bli best i verden i kran og løft


Seks bedrifter innen kran- og løftemiljøet i Molde har funnet sammen og danner nettverket Liftmore. - Et hårete mål, sier Asmund Sætre i Axtech, men vi vil bli best i verden!

Liftmore skal bli verdensledende

Gjennom samarbeid skal Liftmore kunne ta større og tyngre oppdrag.

Foto: AXTech

Artikkelen er flere år gammel.

Molderegionen har sterke tradisjoner innen kranbransjen og har i dag en flora av bedrifter innen miljøet, men de driver hver for seg.

– Vi har et av verdens sterkeste miljøer innen offshore kran og løft, sier daglig leder i iKuben, Hilde Aspås. Nå er ambisjonen om å bli aller best, og det skal skje gjennom et tett samarbeid i nettverket de kaller Liftmore.

Bak Liftmore står AXTech, Axess, LBO, og Motus Technology i Molde og averøybedrifta Triplex og Aukra Maritime. Dessuten er designfirmaet Inventas i Molde med i samarbeidet. Flere andre er også spurt av medlemsbedriftene i iKuben , men har takka nei i denne omgang. Selskap i Kristiansund har også meldt sin interesse.

-Sammen er vi sterkere

Asmund Sætre i AXTech

Asmund Sætre i AXTech tror bedriftene sammen kan bli mer attraktive

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

- Vi har mange ting felles, vi kan mange ting hver for oss og sammen er vi sterkere. Dette er konseptet, sier leder i styringsgruppa, Asmund Sætre i Axtech. Vi kan rett og slett bli sterkere i miljøet her ved å utnytte forskjellige kunnskapene som firmaene sitter på og totalt sett bli et mer utfyllende miljø.

-Vi ser en del løsninger der vi kan stå som totalentrepenør for å levere våre tjenester sammen i en felles pakke som gjør at vi kan bli mer attraktive i markedet, sier Sætre. Men vi vil fortsatt i stor grad fungere som enkeltfirma også i tillegg til samarbeidet i Liftmore.

Bedriftene i Liftmore er alle suksesshistorier hver for seg, og vi ser at det kan være tøft. Men vi har alle på hver vår måte klart å gjøre dette veldig bra, men vi håper dette samarbeidet kan løfte oss enda mer og vi kan bli enda litt flinkere i denne klynga.

Gjennom felles logo og internettside skal bedriftene bli mer synlige og dermed også sterkere i kampen om arbeidskraft. Utad vil de markedsføre seg sammen både regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Aktørene bak Liftmore

Aktørene bak samarbeidet i Liftmore lanserte nettverket fredag.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Siste video/lyd

Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.
Eit heilt spesielt forskingsprosjekt er i gang ved Runde i Herøy. Aldri før er det gjort ei så stor undersøkning med bruk av ny teknologi langs kysten for å kartlegge øko-miljøet. Målet er mellom anna å finne ut kvifor bestanden av toppskarv og lundefugl går så kraftig ned.