NRK Meny
Normal

Vil bli best i verden i kran og løft


Seks bedrifter innen kran- og løftemiljøet i Molde har funnet sammen og danner nettverket Liftmore. - Et hårete mål, sier Asmund Sætre i Axtech, men vi vil bli best i verden!

Liftmore skal bli verdensledende

Gjennom samarbeid skal Liftmore kunne ta større og tyngre oppdrag.

Foto: AXTech

Molderegionen har sterke tradisjoner innen kranbransjen og har i dag en flora av bedrifter innen miljøet, men de driver hver for seg.

– Vi har et av verdens sterkeste miljøer innen offshore kran og løft, sier daglig leder i iKuben, Hilde Aspås. Nå er ambisjonen om å bli aller best, og det skal skje gjennom et tett samarbeid i nettverket de kaller Liftmore.

Bak Liftmore står AXTech, Axess, LBO, og Motus Technology i Molde og averøybedrifta Triplex og Aukra Maritime. Dessuten er designfirmaet Inventas i Molde med i samarbeidet. Flere andre er også spurt av medlemsbedriftene i iKuben , men har takka nei i denne omgang. Selskap i Kristiansund har også meldt sin interesse.

-Sammen er vi sterkere

Asmund Sætre i AXTech

Asmund Sætre i AXTech tror bedriftene sammen kan bli mer attraktive

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

- Vi har mange ting felles, vi kan mange ting hver for oss og sammen er vi sterkere. Dette er konseptet, sier leder i styringsgruppa, Asmund Sætre i Axtech. Vi kan rett og slett bli sterkere i miljøet her ved å utnytte forskjellige kunnskapene som firmaene sitter på og totalt sett bli et mer utfyllende miljø.

-Vi ser en del løsninger der vi kan stå som totalentrepenør for å levere våre tjenester sammen i en felles pakke som gjør at vi kan bli mer attraktive i markedet, sier Sætre. Men vi vil fortsatt i stor grad fungere som enkeltfirma også i tillegg til samarbeidet i Liftmore.

Bedriftene i Liftmore er alle suksesshistorier hver for seg, og vi ser at det kan være tøft. Men vi har alle på hver vår måte klart å gjøre dette veldig bra, men vi håper dette samarbeidet kan løfte oss enda mer og vi kan bli enda litt flinkere i denne klynga.

Gjennom felles logo og internettside skal bedriftene bli mer synlige og dermed også sterkere i kampen om arbeidskraft. Utad vil de markedsføre seg sammen både regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Aktørene bak Liftmore

Aktørene bak samarbeidet i Liftmore lanserte nettverket fredag.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK