NRK Meny

Har aldri tapt mot Sogndal før

Søndag spiller AaFK skjebnekamp mot Sogndal. Ett lag trener Jan Jönsson aldri har tapt for i eliteserien.

Brochmann
Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

Kilde: NRK/Infostrada

Artikkelen er mer enn to år gammel.

– Dette er en veldig viktig kamp, sier AaFK-trener Jan Jönsson.

Tabellen viser at laget fra sunnmørshovedstaden har fire poeng å gå på ned til Sogndal. Med en eventuell seier vil avstanden bli syv, og spillerne og trenerne vil dermed kunne puste litt lettere de nærmeste dagene.

Men, trener Jönsson er klar på at man ikke definitivt kan vinke farvel til bunnstriden i helga. Til klubbens eget nettsted sier han at vi må leve med spenningen også videre utover høsten.

Statistikken på sin side

AaFK har ihvertfall statistikken på sin side foran oppgjøret på søndag. På ni oppgjør på øverste nivå har fem endt uavgjort, mens sunnmøringene har vunnet fire. Og det stopper ikke her, for Jan Jönsson har i sin trenerkarriere aldri tapt for Sogndal. Han har tre seire og seks uavgjorte i sine oppgjør mot laget fra saftbygda.

Dårlig betalt

Svensken sier til aafk.no at Sogndal har fått dårlig betalt i sine siste kamper. Han mener laget har spilt ganske bra, men sittet igjen med lite poeng.

Når det gjelder hans eget lag, så er Jönsson klar på at de har fått forberedt seg godt i løpet av de fjorten dagene som har gått siden forrige kamp. Det har vært god temperatur på treningene, som har vært gjennomført med høy intensitet.

Tre strake bortetap

En stor utfordring venter AaFK på søndag, og det er å overvinne bortekomplekset de har hatt denne sesongen. Laget har vunnet tre strake hjemmeseire, men på tur utenfor bygrensene, har det ikke blitt noen trepoengere siden seieren mot Stabæk den 6.juli. -Vi må ta med oss de gode prestasjonene fra Color Line Stadion, og bygge på de foran oppgjøret mot Sogndal, er budskapet fra Jan Jönsson.

AaFK-trening 12.september

AaFK-spillerne gjør de siste forberedelsene på trening fredag før kampen mot Sogndal.

Foto: Remi Sagen / NRK

Les flere nyheter på: www.nrk.no/mr

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.