Har aldri tapt mot Sogndal før

Søndag spiller AaFK skjebnekamp mot Sogndal. Ett lag trener Jan Jönsson aldri har tapt for i eliteserien.

Brochmann
Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

Kilde: NRK/Infostrada

– Dette er en veldig viktig kamp, sier AaFK-trener Jan Jönsson.

Tabellen viser at laget fra sunnmørshovedstaden har fire poeng å gå på ned til Sogndal. Med en eventuell seier vil avstanden bli syv, og spillerne og trenerne vil dermed kunne puste litt lettere de nærmeste dagene.

Men, trener Jönsson er klar på at man ikke definitivt kan vinke farvel til bunnstriden i helga. Til klubbens eget nettsted sier han at vi må leve med spenningen også videre utover høsten.

Statistikken på sin side

AaFK har ihvertfall statistikken på sin side foran oppgjøret på søndag. På ni oppgjør på øverste nivå har fem endt uavgjort, mens sunnmøringene har vunnet fire. Og det stopper ikke her, for Jan Jönsson har i sin trenerkarriere aldri tapt for Sogndal. Han har tre seire og seks uavgjorte i sine oppgjør mot laget fra saftbygda.

Dårlig betalt

Svensken sier til aafk.no at Sogndal har fått dårlig betalt i sine siste kamper. Han mener laget har spilt ganske bra, men sittet igjen med lite poeng.

Når det gjelder hans eget lag, så er Jönsson klar på at de har fått forberedt seg godt i løpet av de fjorten dagene som har gått siden forrige kamp. Det har vært god temperatur på treningene, som har vært gjennomført med høy intensitet.

Tre strake bortetap

En stor utfordring venter AaFK på søndag, og det er å overvinne bortekomplekset de har hatt denne sesongen. Laget har vunnet tre strake hjemmeseire, men på tur utenfor bygrensene, har det ikke blitt noen trepoengere siden seieren mot Stabæk den 6.juli. -Vi må ta med oss de gode prestasjonene fra Color Line Stadion, og bygge på de foran oppgjøret mot Sogndal, er budskapet fra Jan Jönsson.

AaFK-trening 12.september

AaFK-spillerne gjør de siste forberedelsene på trening fredag før kampen mot Sogndal.

Foto: Remi Sagen / NRK

Les flere nyheter på: www.nrk.no/mr

Siste video/lyd

Dei tre siste åra har meir enn 450 alvorleg psykisk sjuke kome seg inn i arbeidslivet.
Dette skjer etter eit aktivt samarbeid mellom NAV og helsevesenet.
Ein ny forskingsrapport viser at pasientane blir friskare av å jobbe.
Ein rakett er kanskje det som skal til for å gjere skuleelevar interesserte i naturfag. 
Elevar på Gjermundnes i Vestnes har utvikla ein rakett som skal få barn og unge til å bli i fyr og flamme.
Nokre som er glade i å boltre seg på kjøkenet er elevane ved Borgund vidaregåande i Ålesund. Dei elskar å bake - og å smake.