NRK Meny

Ber om videre isolasjon

Tre av de siktede i Spjelkavik-saken fremstilles i dag for Sunnmøre tingrett for videre fengsling under isolasjon.

Den døde mannen fraktes ut fra leiligheten i Øvre Holen
Foto: Mattias Rolighed Bergset / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

De tre er alle siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, samt etter mordbrannparagrafen. Varetektsfengslingen av de tre går ut om to uker, men påtalemyndigheten mener at tiden i full isolasjon må utvides i to uker til.

Til sammen fire personer er siktet i forbindelse med drapet på 35 år gamle Åge Stravran i Spjelkavik. Stavran ble funnet død 22. oktober etter en brannutrykning til leiligheten han bodde i.

Fire siktet i saken

De tre mennene som er siktet i saken er 19, 21 og 26 år gamle. I tillegg er en kvinne i midten av 20-årene siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Ingen av de har så langt erkjent straffskyld.

Fengslingstiden går ut om to uker. Nå er det spørsmål om forlenget isolasjon.

Les: Tre er sikta for mordbrann

Les: Nektar befatning med drapet

Strengeste i Norge

Politiet utenfor huset der en mann ble funnet død etter en boligbrann i Spjelkavika

Politiet utenfor huset der en mann ble funnet død etter en boligbrann i Spjelkavika

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Advokat Krister Braute representerer en av de siktede. Han sier at isolasjon er den strengeste form for fengsling som finnes i Norge.

-Da sitter de siktede isolert fra øvrige fanger. De er innestengt på cellen 23 timer i døgnet, og har en time luftig fordelt utover dagen. Eneste kontakt med andre mennesker er forsvarer og ansatte i fengselet, sier Braute,

I tillegg har de siktede også medieforbud og brev og besøksforbund.

Etter det NRK kjenner til, vil nå påtalemyndigheten be om at tiden i isolasjon utvides med ytterligere to uker. Denne type fengsling er så streng at retten bare innvilger for to uker av gangen.

Les: Spjelkavik-saka: Politiet har frigjeve namnet til avdøde

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.