Ber om videre isolasjon

Tre av de siktede i Spjelkavik-saken fremstilles i dag for Sunnmøre tingrett for videre fengsling under isolasjon.

Den døde mannen fraktes ut fra leiligheten i Øvre Holen
Foto: Mattias Rolighed Bergset / NRK

De tre er alle siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, samt etter mordbrannparagrafen. Varetektsfengslingen av de tre går ut om to uker, men påtalemyndigheten mener at tiden i full isolasjon må utvides i to uker til.

Til sammen fire personer er siktet i forbindelse med drapet på 35 år gamle Åge Stravran i Spjelkavik. Stavran ble funnet død 22. oktober etter en brannutrykning til leiligheten han bodde i.

Fire siktet i saken

De tre mennene som er siktet i saken er 19, 21 og 26 år gamle. I tillegg er en kvinne i midten av 20-årene siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Ingen av de har så langt erkjent straffskyld.

Fengslingstiden går ut om to uker. Nå er det spørsmål om forlenget isolasjon.

Les: Tre er sikta for mordbrann

Les: Nektar befatning med drapet

Strengeste i Norge

Politiet utenfor huset der en mann ble funnet død etter en boligbrann i Spjelkavika

Politiet utenfor huset der en mann ble funnet død etter en boligbrann i Spjelkavika

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Advokat Krister Braute representerer en av de siktede. Han sier at isolasjon er den strengeste form for fengsling som finnes i Norge.

-Da sitter de siktede isolert fra øvrige fanger. De er innestengt på cellen 23 timer i døgnet, og har en time luftig fordelt utover dagen. Eneste kontakt med andre mennesker er forsvarer og ansatte i fengselet, sier Braute,

I tillegg har de siktede også medieforbud og brev og besøksforbund.

Etter det NRK kjenner til, vil nå påtalemyndigheten be om at tiden i isolasjon utvides med ytterligere to uker. Denne type fengsling er så streng at retten bare innvilger for to uker av gangen.

Les: Spjelkavik-saka: Politiet har frigjeve namnet til avdøde