NRK Meny
Normal

Ber fortsatt om tips etter Herøy-brann

Politiet ber fortsatt om tips om mannen som skal ha løpt fra brannstedet. Beboerne var bortreist da det begynte å brenne etter flere smell.

Brann Herøy

Huset som brant i Herøy ligger like sør for Herøy kirke, ved innkjørselen til Fosnavåg.

Foto: Thomas Sporsheim

Vitner har fortalt til politiet at de hørte flere smell i forkant av brannen. Deretter skal de ha sett en mann løpe fra stedet.

I hele natt til mandag har politiet holdt vakt ved brannstedet, og etterforskningen pågår fortsatt. Mandag formiddag er brannteknikere på veg til Herøy.

– Etterforskningen så langt har ikke ført oss nærmere noen konklusjon, og vi er fortsatt interessert i tips i saken, sier operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt til NRK mandag morgen.

Alle observasjoner om mannen fra klokken 18 søndag ettermiddag er ifølge politiet interessante. De er også interessert i om noen har sett denne mannen i en bil.

– Vi har fått inn flere observasjoner fra vitner som har sett en mann som passer til beskrivelsen, men vi er fortsatt interessert i opplysninger, sa operasjonsleder Borge Amdam søndag kveld.

110-sentralen meldte om brannen søndag klokka 18.12. 20 minutter senere hadde røykdykkere gjennomsøkt boligen, og bekreftet da at det ikke var folk i huset. På dette tidspunktet bekreftet også 110-sentralen at det kan ha vært en eksplosjon i huset i forkant av brannen.