NRK Meny
Normal

Ber folk sjekke vannrørene i det kalde været

Det kalde været har ført til at mange huseiere får problemer med vannledninger som fryser til.

Frosne vannrør

Huseiere i Ålesund får beskjed om å sjekk vannrørene sine.

Foto: NRK

Rørlegger Kjell Wangberg Larsen i Ålesund ber huseierne om sjekk vannrørene sine.

Det er uvanlig at det er så kaldt i Ålesund som det har vært de siste dagene. Wangberg Larsen sier at han er blitt nedringt av folk som har fått problemer.

– Alle som har nye hus, men også gamle hus, med plastrør må passe på vannledningen sin for nå er det kaldt. Telefonene hagler inn her. Vi rekker ikke å hjelpe alle, og det er ikke alle vi kan hjelpe, sier Kjell Wangberg Larsen.

– Har du et nyere hus og vannrøret ditt fryser på grunn av at du har et rør-i rør system så bør få det gjort om raskt, sier Wangberg Larsen.

Kjell Wangberg Larsen sier at dette gjelder særlig hus som er bygd etter år 2000. Han ber folk ta kontakt med den rørleggeren som ble brukt da huset ble bygget og kreve reklamasjon.

Travelt opptatt

Frosne vannrør

- Det er dyrt å tine frosne vannrør, sier Kjell Vangberg Larsen.

Foto: Tor Andre Johannessen

Den siste uken har kaldværet slått skikkelig til. I indre deler av Ålesund krøp termometeret under -10 grader. Det er sjelden kost i Ålesund. Det er en svært travelt opptatt rørlegger som NRK snakker med tidlig lørdag morgen.

– Været kommer jo overraskende på oss hvert år. Men det nye systemet rør-i-rør er veldig utsatt. Ledningene blir lagt i loft og ute i yttervegger og alt sammen, og det fryser overalt, sier Kjell Wangberg Larsen.

– Folk må være oppmerksomme nå for det blir enda kaldere i morgen, og det er dyrt og unødvendig å få tint en vannledning, sier Wangberg Larsen.