Bekymret over bråket i Helse Midt-Norge

Uroen i Helse Midt-Norge er alvorlig, mener Fremskrittspartiets parlamentariske leder. Nå vil han ta saken opp med helseministeren.

Harald Tom Nesvik

Situasjonen i Helse Midt-Norge setter styret og administrasjonens arbeid tilbake, mener Harald Tom Nesvik (Frp).

Foto: Terje Reite / NRK

Harald Tom Nesvik

- Dette er en alvorlig situasjon for Helse Midt-Norge, sier Fremskrittspartiets parlamentariske leder, Harald Tom Nesvik.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Mandag trakk styrelederen i Helse Midt-Norge seg med umiddelbar virkning, og i går valgte administrerende direktør å gjøre det samme.

Dette skaper en alvorlig situasjon for helseforetaket, mener Fremskrittspartiets parlamentariske leder, Harald Tom Nesvik.

– Dette setter hele arbeidet både for styret og administrasjonen litt tilbake, sier Nesvik.

Les også:

Andersen har sagt opp i Helse Midt-Norge

Vil snakke med helseministeren

Fremskrittspartipolitikeren sier situasjonen Helse Midt-Norge er i nå skaper usikkerhet rundt arbeidet både knyttet til budsjett, den daglige ledelsen og styret i regionen.

Foretaket har tidligere hatt store utfordringer i forbindelse med sykehuset i Romsdalen og på Nordmøre, og Nesvik håper hendelsene de siste dagene ikke har noe med dette å gjøre.

Nå vil han snarest ta saken opp med helse- og omsorgsministeren.

– Men det blir en samtale mellom meg og helseministeren, og som forblir mellom oss, Nesvik.

Les også:

Helsetopp går på dagen i protest mot detaljstyring

Mottok bekymringsmeldinger

Helse- og omsorgsdepartementet sier i en pressemelding at de har mottatt bekymringsmeldinger og varsling knyttet til den administrerende direktørens ledelse av Helse Midt-Norge, og at dette er bakgrunnen for endringene som nå har skjedd i ledelsen.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie, uttaler at de jobber med å supplere styret, og at de regner med å ha dette på plass før november.

Nå har samhandlingsdirektør i Helse Midt-Norge, Daniel Haga, takket ja til å bli konstituert i stillingen som administrerende direktør. Ola Strand som er nestleder i styret, vil fungere som styreleder mens arbeidet pågår.

- Dette bidrar til god kontinuitet i arbeidet i regionen, sier Høie.

Han sier videre at Helse Midt-Norge står foran viktige oppgaver, og at det er helt sentralt at regionen i denne situasjonen har en ledelse som har legitimitet og styringsautoritet.

Flere saker: www.nrk.no/mr