NRK Meny

Beklager feil i medlemsregister

Flere personer har den siste tiden tatt kontakt med kirken på grunn av feil med valgkortene til kirkevalget.

Mildrid Fiske Kirkeverge Kristiansund

KIRKEVERGE: Mildrid Fiske beklager rot i medlemsregisteret til kirken.

Foto: Anne Mari Flatset / NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

13. og 14. september avholdes årets kirkevalg, men allerede fra 10. august kunne medlemmer av Den norske kirke avgi sin forhåndsstemme ved valget. Flere som har lyst til å stemme og flere som ikke har lyst til å stemme har derimot opplevd problemer med valgkortet.

Det har kirkeverge i Kristiansund, Mildrid Fiske, fått erfare.

– De er nok frustrerte de som har fått valgkort, men ikke ønsker å være medlem. Det beklager vi sterkt. Men de er også frustrert de som mener de er medlem, og ikke har fått valgkort. Vi må prøve å rydde opp så fort som mulig etter hvert som vi får henvendelser, sier hun.

– Det er beklagelig

Den norske kirke opplever nemlig feil i egne medlemslister. Flere som mener de har meldt seg ut har mottatt valgkortet, mens noen av dem som ivrer etter å få avgitt sin stemme foreløpig ikke har fått muligheten.

– Nå bør feilene rettes opp en gang for alle. Vi i den norske kirke ønsker at medlemsregisteret vårt skal være korrekt, for det er viktig både for dem som er medlem og de som ikke vil være det, sier Fiske.

Det er ikke første gangen Den norske kirke befinner seg i samme situasjon.

– Ved forrige kirkevalg kom den samme problemstillingen opp og da trodde vi det meste var ryddet opp i. Dette bekrefter at det ikke er helt i orden. Jeg synes situasjonen er beklagelig, sier kirkevergen.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.