NRK Meny

Basehopperen er bekreftet omkommet

Basehopperen, som hoppet fra fjellet Goksøyra i Eresfjord og ble liggende på en fjellhylle, er bekreftet omkommet. Mandag formiddag ble han hentet ned.

Basehoppingsulykke Eresfjord

Politiet fikk melding like før klokka 16.00 søndag ettermiddag om at en basehopper hadde vært utsatt for fallulykke i Nesset i Møre og Romsdal.

Foto: Roar Strøm / NRK

Politiet melder mandag klokka 11.00 at basehopperen som forulykket i Goksøyra i Eresfjorden i Nesset søndag ettermiddag, er hentet ned og bekreftet omkommet.

Politiet vil foreløpig ikke opplyse om identiteten.

Basehoppeulykke Eresfjord

Redningsmannskap fikk mandag formiddag hentet ned den omkomne basehopperen.

Foto: Roar Strøm / NRK

Basehopperen hoppet fra fjellet Goksøyra om lag 1200 meter over havet. Mannen ble liggende på en fjellhylle mellom 700 og 800 meters høyde.

Politiet fikk melding like før klokka 16.00 søndag ettermiddag.

– Vi har fått beskrivelser fra vitner som så ulykken, men vi kan foreløpig ikke fastslå om fallskjermen bare delvis løste seg ut eller om den ikke ble utløst i det hele tatt, sa operasjonsleder Jan Helge Kjøl ved politiet i Kristiansund, søndag.

Flere forsøk søndag

Basehopper ulykke Eresfjord

Det ble gjort flere forsøk på å hente ned basehopperen søndag.

Foto: Joakim Meringdal

Mannskapet på både redningshelikopter og ambulansehelikopter gjorde søndag flere forsøk på å få basehopperen ned fra fjellhylla, men lyktes ikke.

Da det ble mørkt og det var antatt at basehopperen var omkommet, valgte redningsledelsen å avslutte arbeidet for dagen.

– På dette tidspunktet antar vi at basehopperen har omkommet. Det har vært lege oppe med redningshelikopteret, og basehopperen viste ikke tegn til liv, sa operasjonsleder Jan Helge Kjøl ved politiet i Kristiansund, søndag.

Laster Twitter-innhold

Goksøyra består av to topper, som er på 1337 og 1315 meter over havet. Den loddrette vestveggen under den laveste toppen har et fritt fall på 1000 meter.

Goksøyra har også opp gjennom tidene tiltrukket seg fjellklatrere.

Laster kart, vennligst vent...

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.