NRK Meny
Normal

Michael Barrantes signerte for Aafk

Han kom til Aalesund sist høst på en utlånsavtale. Trener Kjetil Rekdal har så stor klokketro på costa-ricaneren, at avtalen med Barrantes nå er gjort permanent.

Michael Barrantes

Michael Barrantes har vist seg å være en svært nyttig spiller for Aafk. Nå blir låneavtalen gjort permanent.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Aalesunds fotballklubb skriver i dag på sine nettsider at Michael Barrantes (27) har signert ny kontrakt med klubben. Kontrakten har en varighet fra 1.08.2011 til 21.12.2013.

Supporterne er glade

Signeringen satte umiddelbart i gang gledesutrop og lykkeønskninger på Aafk's debattforum Speakers Corner.

Henrik Hoff

Klubbdirektør Henrik Hoff er godt fornøyd med at Michael Barrantes har signert kontrakt med AafK.

Foto: Arne Flatin / NRK

– Dette var en viktig signering på en spiller vi har stor tro på. Nå har vi de spillerne vi ønsker å ha på to- og treårskontrakter, sier klubbdirektør Henrik Hoff til NRK.

– En fantastisk fyr

Michael Barrantes kommer til Ålesund som en kreativ kraft sentralt på Aalesunds midtbane. Han er en spiller som til tider kan briljere med sine fotballferdigheter, og han er en spiller som trener Kjetil Rekdal har stor tro på.

– Han er en fantastisk fyr som passer godt inn hos oss. Jeg er veldig glad for at han nå blir vår spiller i alle fall i to år fremover. Trenerteamet hos oss har stor tro på Michael Barrantes og mener han har kvaliteter som Aalesund har behov for, sier Henrik Hoff.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Greie forhandlinger

Kort tid etter at Michael Barrantes kom til Aalesund sist høst ble det klart at dette var en spiller trener Kjetil Rekdal vil bygge midtbanen opp rundt. Rekdal har ved flere anledninger rost costa-ricaneren opp i sky.

Aalesund startet tidlig i vinter forhandlingene med klubben Deportivo Saprissa. Resultatet av disse forhandlingene skal ha vært klare en stund. Og i dag ble også den personlige kontrakten underskrevet.

– Forhandlingene har gått litt frem og tilbake. Men det har gått greit, og det har ikke vært verre forhandlinger her enn i andre tilsvarende saker, sier Hoff.

Okoronkwo fortsatt ikke klar

Da Aalesunds store ikon, Tor Hogne Aarøy forsvant til japanske JEF United etter sesongslutt i fjor, signerte Aalesund den nigerianske angriperen Solomon Okoronkwo som Aarøys erstatter. Okoronkwo er Aalesunds eiendom, men er fortsatt ikke spilleberettiget. Okoronkwos tidligere klubb, russiske Saturn, er mer eller mindre i oppløsning, og problemet er at de ikke har sendt de nødvendige papirer til det internasjonale fotballforbundet.

– Alt er gjort riktig fra vår side. Men det mangler fortsatt et dokument som Saturn skulle ha sendt til det internasjonale fotballforbundet. Vi jobber nå gjennom Norges Fotballforbund med denne saken. Men alt må være på plass innen klokken 15.00 i dag for at Okoronkwo skal være spilleberettiget til kampen mot Fredrikstad i dag, sier Henrik Hoff til NRK.