Barnevern i Møre og Romsdal

 • Påpeker manglende oppfølging

  En rapport fra kommunerevisjonen mener at barnevernet i Ålesund sin oppfølging ikke er god nok. I rapporten blir det trukket frem at barnevernet sliter med stor «turnover» og at dette igjen går utover oppfølgingen av fosterhjem, skriver Sunnmørsposten (krever innlogging).

 • Oppfyller ikke lovpålagte krav

  Barnevernet i 75 kommuner i hele landet får rødt lys av barneministeren. Her er det «betydelig risiko» for at lovpålagte krav til barnevernet ikke blir oppfylt. Det viser Barne- og likestillingsdepartementets nye trafikklys-system. Nå ber barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) ordførere og rådmenn om å vise handlekraft. Det skriver Aftenposten. I Møre og Romsdal gjelder dette kommunene Vanylven, Hareid, Ulstein, Sula, Rauma, Rindal, Averøy, Gjemnes, Smøla og Surnadal.

 • Nye tiltak for barnevernet

  Barnevernet i Kristiansund har satt i gang en rekke tiltak etter at de opplevde en svært vanskelig periode i fjor høst. De hadde blant annet mange akutte saker, kombinert med høyt sykefravær og mange ansatte som sluttet. Noe som gjorde situasjonen alvorlig. For å sikre kontinuitet skal de som tar kontakt med barnevernet ha en fast kontaktperson.

  Illustrasjon barnevern
  Foto: Anette Skafjeld / NRK
 • Barnevern med akuttberedskap

  Komande måndag startar barneverna i Stranda, Sykkylven, Giske og Sula samarbeid om ein felles akuttberedskap etter kontortid og i helgene. Det interkommunale samarbeidet kjem i gang for å hjelpe barn og familiar i akutt krise. Barnevernsvakta blir bemanna med tilsette i dei kommunale barnevernstenestene.

Kjell Runde stiller kritiske spørsmål til barnevernet.

Kritiske spørsmål til barnevernet

Barnevernet i fire Sunnmørskommuner slår seg sammen. Den nye organisasjonen skal være sterkere rusta til å hjelpe barn som trenger det.

Barnevernet blir mer spesialisert