NRK Meny
Normal

Barnelege ble Årets ildsjel

Anna Owczarz, som har hatt et brennende engasjement for barneavdelingen i Kristiansund, ble fredag kveld utnevnt til årets ildsjel.

Anna Owczarz

– Det gleder meg at saker jeg brenner for kommer opp i lyset, sier Anna Owczarz etter prisutdelingen.

Foto: Roar Halten / NRK

Barnelegen som tiltrakk seg hele landets oppmerksomhet da hun postet et følelsesladd innlegg på helseminister Bent Høies facebook-vegg etter at ti måneder gamle Sebastian mistet livet, mottok fredag kveld utmerkelsen årets ildsjel i byen.

Problematikken rundt den helgestengte avdelingen har formelig satt fyr på følelsene til tusenvis av kristiansundere, og fredag hedret de en av fanebærerne i kampen for åpen avdeling.

– Det er helt fantastisk. Dette hadde jeg aldri drømt om, så det var svært overraskende da jeg fikk vite over telefon tidligere i uken at jeg skulle få prisen, sier Owczarz til NRK rett etter utdelingen.

– Jeg skal fortsette å kjempe

Etter Sebastians bortgang har engasjementet rundt barneavdelingen vært så sterkt, at Helse Møre og Romsdal vedtok å gjenopprette et begrenset helgetilbud ved sykehuset.

Owczarz sier hun gleder seg over at folks engasjement gjør at de vinner terreng i kampen om sykehustilbudet.

– Det gleder meg at saker jeg brenner for kommer opp i lyset. Det skjer positive ting ved barneavdelingen nå etter alt det tragiske som har skjedd. Nå skal jeg fortsette å kjempe med den jeg er, og løfte dette opp på nasjonalt nivå, sier Owczarz.