Foreldremøte i barnehage etter overgrepssiktelse

En mannlig barnehageansatt er siktet for seksuelle handlinger mot to barn i barnehagen der han jobbet.

Maria Vike Nørve

Politiadvokat Maria Vike Nørve inviterte foreldrene til møte for å gi dem informasjon og for at foreldrene skulle få anledning til å stille spørsmål.

Foto: Synnøve Hole / NRK

Foreldre i en barnehage i Romsdalsregionen var onsdag kveld samlet for å få informasjon fra politiet etter at en ansatt i barnehagen er siktet etter straffelovens paragraf 304, som er seksuelle handlinger med barn under 16 år.

– Vi har fått flere henvendelser som har gjort at vi har skjønt at det er et informasjonsbehov som vi bør prøve å imøtegå, sier politiadvokat Maria Vike Nørve om bakgrunnen for møtet.

Politiet innrømmer at det har vært for lite fremgang i saken

Ifølge Romsdals Budstikke, som meldte om saken først, ble politiet kjent med saken i september i fjor.

Politiadvokaten forteller til NRK at det var barnehagen som tok kontakt med politiet med en bekymringsmelding. Akkurat hva den bekymringsmeldingen gikk på vil ikke politiadvokaten gå inn på.

– Slike bekymringsmeldinger er ofte sammensatte, men barnehagen gjorde her slik de skulle gjøre, sier Nørve.

Politiet startet etterforskning og en mannlig ansatt i barnehagen ble siktet. Men siden da innrømmer politiet at det har vært lite fremgang i saken.

– Det har ikke gått så raskt som det burde gå. Saken ble prioritert innledningsvis, men så er det jo slik at nye saker tar oppmerksomheten vår. Det har gjort at saken har blitt liggende i ro for lenge. Men nå jobber vi aktivt med saken, sier Nørve.

Utelukker ikke at det kan være flere fornærmede

Som et ledd i at etterforskningen nå har fått større fokus hos politiet, var møtet med foreldrene også viktig for å få greie på om det er flere foreldre i barnehagen som er bekymret for sine barn. For politiet kan ikke utelukke at det fins flere fornærmede i saken.

– Det vi gjorde i møtet var å oppfordre dem om å ta kontakt med etterforskerne direkte dersom de har en slik bekymring. Det ble ikke tatt i møtet. Det forventer vi at de enkelte tar med oss dersom de har en slik bekymring for sine barn.

Hun forteller at foreldrene naturlig nok hadde mange spørsmål.

– Dette gjelder jo barna deres, så de hadde en del spørsmål som ikke hadde blitt besvart tidligere, som de ønsket å få svar på nå.

Hun vil ikke si noe om hva disse spørsmålene gikk ut på.

Saken vil nå bli etterforsket for fullt og politiet har mange etterforskningsskritt som gjenstår. Bakgrunnen for møtet har ingenting med noen ny utvikling i saken å gjøre, opplyser politiadvokaten.

Har ikke vært på jobb

Mannen som er siktet har etter avtale ikke vært på jobb etter siktelsen.

Forsvarer Roy Peder Kulblik opplyser til Romsdals Budstikke at hans klient ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen.