NRK Meny
Normal

Bank satser på håndball

Sparebanken Møre blir hovedsponsor for Molde Håndballklubb de to neste årene. Molde rykket opp i eliteserien etter årets sesong.

Sparebanken Møre sponser Molde håndballklubb

Signering av avtale mellom Molde Håndballklubb og Sparebanken Møre - fra venstre Kolbjørn Heggdal og Bjørn Brunvoll i Sparebanken Møre, styreleder i Molde Håndball Elite Per Gjerde, Anniken Obaidli og sportslig leder Carl Henrik Indbjør

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

– Vi har gode erfaringer med fotball, og jeg tror dette er tidenes mulighet for å få opp et eliteserielag i håndball. Det sier banksjef Bjørn Brunvoll i Sparebanken Møre.

Han mener at elitesatsingen på håndball i Molde er til det beste for hele regionen.

– Det skaper lokalpatriotisme og engasjement, og vi tror det er med på å øke trivselen lokalt, og det vil vi støtte, sier Brunvoll.

Sparebanken Møre sier de skal være en krevende sponsor, men de vil gi laget muligheten til å satse, slik at de kan holde seg i eliteserien. Sparebanken Møre har vært hovedsponsor for klubben i mange år.

– Det er helt riktig at vi nå øker vårt engasjement inn imot en svært spennende klubb i medvind. Vi opplever MHK som en klubb med gode verdier som banken ønsker å bli assosiert med, sier banksjef Bjørn Brunvoll.

–Vi vet alle hvor mye Molde FK betyr for trivsel og stolthet for oss romsdalinger. Vi håper og tror at MHK-damene skal gi det samme når det gjelder håndball, sier Brunvoll.

Tett kamp

Fra kommende sesong blir det eliteseriehåndball i Idrettens Hus i Molde.

Foto: Eirik Haukenes

Jubel hos klubben

Styreleder Per Gjerde i Molde Håndballklubb Elite er svært glad for at Sparebanken Møre stiller opp for klubben.

– Det er kjempeviktig å få på plass en hovedsponsor. Det er veldig tidlig i sponsorarbeidet og derfor har det mye å si å få på plass en hovedsponsor så tidlig.

– Det gjenstår fremdeles en stor jobb i forhold til andre sponsorer. Det holder ikke med en generalsponsor. Nå håper vi at det lokale næringslivet i Molde og kommunene rundt oss vil være med, sier Gjerde.

Han mener også det er positivt at klubben får bedre betalt for gode prestasjoner på banen.

– Det er ekstra gledelig for oss at den nye avtalen blant annet er prestasjonsbasert, det gjør at sportslig suksess kan gi uttelling økonomisk sier Gjerde.