Bakenga drapstruet før kampen mot gamleklubben

Før søndagens hatoppgjør mellom Molde og Rosenborg ble tidligere RBK-spiller Mushaga Bakenga drapstruet av en supporter.

Mushaga Bakenga

DRAPSTRUET: Bakenga var en gang en stor helt i Rosenborg-drakten. Nå blir han drapstruet av en supporter.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Tarje Nordstrand Jacobsen og Per Lianes

PRESSEANSVARLIG: Per Lianes (t.h.) forteller at klubben fjerner personangrep og rasistiske meldinger fra sosiale medier. Til høyre står klubbdirektør Tarje Nordstrand Jacobsen.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Mushaga Bakenga ble via Moldes Instagram-profil drapstruet av en Rosenborg-supporter. Spissen startet karrieren i RBK før han tok turen til utlandet.

«Drep bakenga!», skrev supporteren om Molde-spilleren. Meldingen er nå slettet.

Det var Romsdals Budstikke som først omtalte saken.

– Vi opplever dessverre fra tid til annen at noen skriver stygge meldinger som dette, sier presseansvarlig i MFK, Per Lianes, til avisen.

Klubben vurderer å politianmelde saken.

Fjerner personangrep og rasisme

Instagram er et sosialt nettverk for deling av bilder og det var under et bilde der Molde FK spurte om supporterne hadde husket å sikre seg kampbillett at kommentaren ble skrevet.

Molde mot Rosenborg er en av landets største fotballkamper, og begge lagene er og har vært dominante i Eliteserien. Kampene lagene imellom blir ofte betegnet som hatoppgjør, og sannsynligheten for drittslenging supporterne imellom under kampen er stor.

– Vi prøver å overvåke det som skjer på sosiale mediene, men noen ganger glipper det. Vi fjerner alle stygge meldinger så fort vi kommer over dem, sier Lianes.

– Det gjelder først og fremst personangrep og rasistiske mishagsytringer. Sånt vil vi ikke ha.

#klembakenga

Etter drapstrusselen har Bakenga mottatt støtte fra flere hold. En rekke andre toppspillere har sagt de støtter spissen og på sosiale medier tok flere i bruk #klembakenga.

Søndagens kamp i Molde er nær utsolgt. Rosenborg er på full fart mot seriegull, mens regjerende mester Molde har hatt en tung sesong og ligger helt nede på 7. plass.