Bærplukker funnet død

Mannen i 70-årene som ble savnet etter bærplukking i Grøndalen i Volda i går kveld, ble funnet omkommet i terrenget fredag kveld. Store letemannskaper har søkt etter mannen siden i natt.

Leiteaksjon Grøndalen i Volda

Det ble satt i gang leteaksjon etter at mannen ikke kom hjem som avtalt.

Foto: Arne Flatin / NRK

Leiteaksjon Grøndalen i Volda

Leteaksjonen startet i går kveld og har pågått i hele dag.

Foto: Arne Flatin / NRK

Gjennom hele natten og hele dagen har letemannskaper søkt etter mannen. Han skulle plukke bær i området Grøndalen i Volda kommune torsdag og kom ikke hjem til forventet tid.

Politiet melder nå at mannen ble funnet død i terrenget og at familien er orientert.

Både Røde Kors, Sivilforsvaret, Hovedredningssentralen, redningshunder og politi deltok i søket.

Meldt savnet

Leiteaksjon Grøndalen

Røde Kors deltok i leteaksjonen etter mannen.

Foto: Arne Flatin / NRK

Det var i 21-tiden torsdag kveld at politiet fikk melding om at en mann var savnet fra området Grøndalen sør for Kalvatn i Volda. Mannen la ut på tur i området alene og ble meldt savnet av familien da han ikke kom hjem. Politiet fant da området der den savna mannen hadde parkert bilen.

Politiet har gjennom natten undersøkt området sammen Røde Kors og fire ekvipasjer fra Norske redningshunder. De har i tillegg fått bistand fra Sogn og Fjordane politidistrikt med en politihund. Leteaksjonen har fortsatt i hele dag. Terrenget det ble lett i var utfordrende, med bekker, vann, skog og bratte skrenter.

Mannen var i telefonkontakt med noen like etter kokka 15.00 torsdag ettermiddag. Etter det hadde ikke politiet konkrete observasjoner av ham.

Laster kart, vennligst vent...