NRK Meny

Avtale om neonatal-avdelingen

Helse Møre og Romsdal og St.Olavs Hospital har underskrevet en avtale som sikrer at Ålesund sjukehus får beholde behandlingen av barn som er født mellom uke 26 og 28 i svangerskapet. Det skriver Sunnmørsposten. Avtalen gjelder,ifølge avisa, minst ut 2019. Helse Midt-Norge understreker at det er enighet om å sette grensen ved 26. uke. Det innebærer at de aller minste for tidlig-fødte skal behandles ved St.Olavs. Det ble ny diskusjon rundt temaet da Helsedirektoratet sendte ut et høringsforslag med forslag om at alle som ble født i uke 28 og tidligere, skulle behandles ved kun ett sted i hver helseregion.

Siste video/lyd

No. dokumentar. Noreg har i dag ein av verdas mest moderne fiskeflåtar som omset for milliardar av kroner kvart år. Men det var ein heilt spesiell båttype som la mykje av grunnlaget - for over hundre år sidan. I Ålesund bysentrum har det siste tida foregått eit heilt unikt byggeprosjekt!
Reiarlaget til reketrålaren Remøy, som ligg i arrest i Murmansk informerer om situasjonen.
Korleis er det å bli eldre i Noreg i dag, og korleis vil det vere dei neste 20 åra? Det var tema på landskonferansen for fylkeskommunale eldreråd.