NRK Meny

Avtale om neonatal-avdelingen

Helse Møre og Romsdal og St.Olavs Hospital har underskrevet en avtale som sikrer at Ålesund sjukehus får beholde behandlingen av barn som er født mellom uke 26 og 28 i svangerskapet. Det skriver Sunnmørsposten. Avtalen gjelder,ifølge avisa, minst ut 2019. Helse Midt-Norge understreker at det er enighet om å sette grensen ved 26. uke. Det innebærer at de aller minste for tidlig-fødte skal behandles ved St.Olavs. Det ble ny diskusjon rundt temaet da Helsedirektoratet sendte ut et høringsforslag med forslag om at alle som ble født i uke 28 og tidligere, skulle behandles ved kun ett sted i hver helseregion.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.