Aurdal mener bråket er medieskapt

Nyvalgt styremedlem i NFF, Leon Aurdal, kjenner seg lite igjen i det han mener er et medieskapt bråk fra fotballtinget. Han innrømmer likevel at det nye styret har flere ting å ta tak i.

Leon Aurdal

AVVISER BRÅK: Leon Aurdal er et av de nye styremedlemmene i Norges Fotballforbund. Han mener fotballtinget var preget av gode debatter, ikke bråk.

Foto: Pål Kristian Lindseth / NRK

Svendsen

PRESIDENT: Terje Svendsen er ny president i Norges Fotballforbund.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Under fotballtinget i helgen ble Norges Fotballforbunds nye styre presentert, og blant de utvalgte var Leon Aurdal fra Ålesund. Han trer nå inn som ett av fem styremedlemmer.

Under fotballtinget stjal likevel en rekke medieoppslag om NFF mye av oppmerksomheten. Mye av det bråket kjenner ikke Aurdal seg igjen i.

– Jeg satt på forbundstinget i helgen der jeg opplevde saklige og gode debatter om viktige saker. Også sitter jeg og leser nettsidene til tabloidene, og kanskje VG spesielt, parallelt der de skriver om tinget og det som skjer på tinget, som vi som var der kjenner oss lite igjen i. Så det var en surrealistisk opplevelse, forteller han.

Omdømmeutfordringer

Aurdal viser til innlegget som tidligere fotballpresident Yngve Hallén kom med og innlegg fra representanter fra noen av toppklubbene, og mener at konflikten ikke var så stor som den ble fremstilt i media, men heller var en saklig og god diskusjon.

Det nye styremedlemmet avviser at dette er et forsøk på å feie problemene under teppet.

– Jeg mener ikke å underslå at man er uenig eller at det er ting som er litt omdømmeutfordrende, men styrken på det var helt ugjenkjennelig sammenlignet med det jeg mener var realiteten, sier Aurdal.

LES OGSÅ:

Flere ting å diskutere

Sunnmøringen er opptatt av at styret må ta en del av problematikken som er blitt fremmet i media på alvor.

– Det som er blitt løftet frem tenker jeg er viktige ting å ta tak i, sier han.

– Det som går på ressursbruk, nøkternhet, lønnsnivå, kommunikasjon, åpenhet er kolossalt viktige ting, og gitt bakteppet på fotballtinget og i media, så er det naturlig at forbundsstyret diskuterer det, legger Aurdal til.

Han er leder i Sunnmøre Fotballkrets, men tenker nå å gi den stillingen videre til noen med bedre tid. Han er rådmann i Sula kommune til daglig, og vil kombinere den stillingen som styremedlem i NFF. Han har sine tanker om hva som blir viktig i det vervet.

– Forbundsstyret må selvfølgelig ha fokus på sportslig utvikling, ha styring på økonomien, og det å utvikle fotballorganisasjonen. Norsk fotball er først og fremst bredde, men for forbundsstyret er det viktig å tenke landslagene og det er viktig å tenke styrking av norsk toppklubber, så det er egentlig ikke enten eller, mener han.