AUF klare for Utøya: – Tida er moden nå

Det er ventet rekorddeltakelse når AUF avholder sin første sommerleir på Utøya siden terrorangrepet i 2011 denne helgen. – På tide å vende tilbake nå, sier politisk rådgiver i AUF, Astrid Willa Eide Hoem fra Kristiansund.

Video GLØYM IKKJE KJENSLENE FRÅ ROSETOGA

KLAR: Politisk rådgiver i AUF, Astrid Willa Eide Hoem fra Kristiansund er programsjef for AUFs første sommerleir på Utøya siden terrorangrepet i 2011.

Foto: Nyhetsspiller

– Fire år er lenge på en måte, og kort tid på en annen måte. Men vi føler det er riktig å ta Utøya tilbake nå, sier politisk rådgiver i AUF, Astrid Willa Eide Hoem fra Kristiansund.

Nye bygg på Utøya

Nytt: Nye bygg er på plass på Utøya. Samtidig har flere av de gamle byggene blitt restaurert. AUF holder sin første sommerleir på Utøya siden terrorangrepet i 2011.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Hoem er også programsjef for AUFs første sommerleir på Utøya siden 2011. De siste tre årene har AUFs sommerleir blitt avholdt på Gulsrud leirsted ved Tyrifjorden.

Sommerleiren starter i dag torsdag og skal vare til og med søndag.

– Byggene står klare, vi har fått et flott nytt bygg og flere av byggene er restaurert, sier Hoem.

– Utøya er viktig

Astrid Willa Eide Hoem

Viktig: Politisk rådgiver i AUF, Astrid Willa Eide Hoem fra Kristiansund er programsjef for AUFs sommerleir på Utøya i år.

Foto: Ken Alvin Jenssen

Hoem var selv tilstede på Utøya i 2011 og mener det er viktig for organisasjonen å komme tilbake til Utøya nå.

– Utøya har en lang historie når det gjelder AUF og arbeiderbevegelsen. Her er kjempet mange viktige kamper som EU-kampen og feminismekamper. Her er en veldig negativ og svart historie, men samtidig har man alt det fine. Utøya er veldig viktig for AUF, derfor er det viktig for oss som organisasjon å komme tilbake, sier Hoem.

Tidligere AUF-leder Eskil Pedersen, som skal være gjest under sommerleiren i helgen, sier det slik.

– Før 22. juli 2011 handlet den om samhold, politikk og nye vennskap. Nå handler den også om sorg og savn, sier Pedersen.

Tror på rekorddeltakelse

Rundt 1000 personer er ventet til Utøya kommende helg. Aldri før har forhåndspåmeldingene vært større før en sommerleir.

– Vi har et veldig spennende program. Det er ventet veldig mange personer og det viser bare litt av det engasjementet det er rundt politiske debatter på Utøya, sier Hoem.