NRK Meny
Normal

Astrid Eidsvik: – Støtten har vært overveldende

Tidligere administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal gikk på dagen for litt under to uker siden. Nå forteller hun til NRK hvordan tiden siden avgangen har vært.

Astrid Eidsvik

Astrid Eidsvik sin avgang har fått mye oppmerksomhet.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Astrid Eidsvik gikk på dagen 4. desember fordi hun følte at Helse Midt-Norge ikke hadde nok tillit til hennes dømmekraft.

Les også: Helsetopp går av: – Dei har ikkje tillit til dømekrafta mi

– Jeg har opplevd mye oppmerksomhet knyttet til avgangen min. Dagene har vært fulle med telefoner, meldinger og e-poster, så det har vært hektiske dager, sier Astrid Eidsvik, til NRK.

Eidsvik har vært taus i media etter avgangen, men tirsdag uttalte hun seg til Nettavisen. Der sier hun at hun ikke er bitter og det var en frivillig avgang.

– Jeg ønsker ikke å utdype min avgang noe mer enn det som kom fram i pressemeldingen, sier hun.

Støtte og takk

Rett etter avgangen sa Astrid Eidsvik til NRK at hun følte hun ikke hadde fått sjansen til å sluttføre arbeidet med sykehusvalget, og at hun har blitt overkjørt av Helse Midt-Norge.

– Dette tolker jeg slik at Helse Midt-Norge ikke har tillit til dømmekraften min, sa hun da.

Den tidligere direktøren sier hun har fått støtte og takk fra mange for jobben som hun har gjort i Helse Møre og Romsdal.

– Det er overveldende at så mange har gitt meg slike gode tilbakemeldinger så det har jeg satt stor pris på, sier hun.

Vil ikke kommentere sykehusstriden

Astrid Eidsvik følger med på sykehusstriden, men ønsker ikke å kommentere diskusjonene og debattene som har vært i etterkant av hennes avgang.

– Jeg har ikke lenger noe med denne saka å gjøre og derfor ønsker jeg ikke å uttale meg, sier hun.

Onsdag skal Helse Møre og Romsdal vedta om de mener sykehuset skal plasseres i Molde eller Kristiansund. Flere har uttalt at de ønsker å utsette sykehussaken, men Eidsvik ønsker ikke å kommentere hvilke holdninger hun har til.

Hun var sikker på at plasseringen av nytt sykehus var en sak som ville få mye oppmerksomhet, men at hennes avgang skulle få det hadde hun ikke sett for seg.

– Jeg er overrasket over at avgangen har fått så mye oppmerksomhet, sier hun.