NRK Meny
Normal

Arkitekt: – Tomta er naturskjønn

Det nye sjukehuset i Molde får 197 sengeplasser. Det nye fellessjukehuset skal bygges med et areal på 58.000 kvadratmeter. Se video av hvordan det vil se ut her.

Animasjon som viser planene for sjukehuset på Hjelset

Johannes Eggen er arkitekten bak tegningene for det nye fellessjukehuset på Hjelseth. Eggen har tegnet sjukehus i både Norge og i utlandet.

– Den største utfordringen med å tegne sjukehus, er å forstå tomten, situasjonen og virksomhetens behov. Og ut i fra det, innenfor de økonomiske rammene, utvikle et sterkt konsept, som også kan brukes om 20 år, forteller Eggen.

Johannes Eggen

Johannes Eggen er arkitekten bak tegningene av det nye sjukehuset på Hjelseth.

Foto: Ann Eli Nøsen / NRK

Tomta på Hjelset har imponert Eggen, og han kaller den for naturskjønn.

– Den gir oss arkitekter mye å spille på. Både i forhold til det nære landskapet, altså fjell hav og dal. Selv en nordtrønder kan bli fasinert, sier han lattermildt.

Eggen forteller at tomten har et platå, som gir det fremtidige sjukehuset god margin, med tanke på en fremtidig flodbølge fra Opstadhornet i Sør-Heggdal. Tegningene av sjukehuset er nå oppe til høring.

– En slik skisse går ofte lenger enn det som egentlig har blitt planlagt. For å lage en tegning av en tenkt fremtid, så må du ta en del beslutninger som ikke er tatt, slik som for eksempel fasademateriale. Vi har bare vist en av flere muligheter, så det er fra nå av sjukehuset egentlig tegnes, sier Eggen.