Årets travleste jazzmusiker

Jazzkomponist og trompetist Nils Petter Molvær står på plakaten hver eneste dag under Moldejazz.

Nils Petter Molvær
Foto: Frode Berg / NRK

Han er såkalt Artist in Residence og årets travleste jazzmusiker. Mandag kveld gjennomførte han en konsert i Bjørnsonhuset med sangerinnen Gigi, Bill Laswell og venner. Utover uka går det slag i slag til det er slutt lørdag kveld med en kirkekonsert klokken 23 med Sondre Bratland, Adam Rudolph og Eivind Aarset. Det er noen av sine favorittmusikere han har samlet til denne
konserten. Sondre Bratland har de siste 20 årene markert seg som
en av våre fremste folkesangere.

Gir energi

Nils-Petter Molvær under Moldejazzen 2010

Nils Petter Molvær under den første konserten hans på Moldejazzen 2010.

Foto: Frode Berg / NRK

I Molde har Molvær timeplanen booket hver eneste dag. Da han møtte pressen tirsdag fremsto han likevel ikke som stresset som en følge av den kraftprøven han har kastet seg inn i, snarere tvert imot.

- Det å spille er energigivende. Det er en slags meditasjon eller tilstedeværelse i nuet. Det gir energi i stedet for å ta energi, sier Molvær. Selv mener han at den verste utfordringen er over med mandagens konsert, der forberedelsene var i minste laget.

Sangerinnen Gigi fra Etiopia, bassisten Bill Laswell og to gambiske perkusjonister fikk minimalt med tid til å samkjøre seg. Etter hvert gikk det veldig bra, etter terningkastene å dømme.

Lokale røtter

Nils Petter Molvær

Nils Petter Molvær saman med musikerkollegaer under jazzfestivalen.

Foto: Frode Berg / NRK

- Forholdene tatt i betraktning gikk det bra. Selv følte jeg at vi ikke kom oppå musikken. Vi ble hengende litt etter. Men det ble mange fine øyeblikk også, sier Molvær. Tirsdagens og onsdagens konserter føler han er litt sikrere i
utgangspunktet.

Nils Petter Molvær fyller 50 år i september. Han har sine røtter i Molde og på Sula ved Ålesund. Han har vunnet tre Spelemannspriser med bandet Masqualero sammen med Tore Brunborg, Jon Balke, Arild Andersen og Jon Christensen.
Senere har det blitt flere spelemannspriser og andre musikerpriser. Blant hans musikalske forbilder er Don Cherry, Miles Davis og Billie Holiday.