NRK Meny
Normal

Are har gått 665 turer på 165 dager

Turentusiast Are Uran har i løpet av sommersesongen gått hele fire turer om dagen. Denne måneden avsluttes Stikk UT!- prosjektet til Nordmøre og Romsdals friluftsråd.

Are Uran

Are Uran har i løpet av sommersesongen gått hele 665 turer.

Foto: Privat

Stikk UT!- prosjektet til Nordmøre og Romsdals friluftsråd setter stadig nye rekorder. Ordningen gjør det mulig for ivrige turgåere å registrere turene de har gått på nettsiden til friluftsrådet. Det er i alt satt opp 150 turer som er mulige å gjennomføre. I år har det vært et brennende engasjement rundt prosjektet, og siden 10. mai i år har det blitt registrert flere hundre turer i Nordmøre og Romsdal hver dag.

Fire om dagen

På nettsiden til Nordmøre og Romsdal friluftsråd er det også mulig å se statistikk over hvem som har gått flest turer i år. På en suveren førsteplass finner vi Are Uren. På sommersesongens 165 dager har Uran gått hele 665 turer. Det gir et gjennomsnitt på ca. 4 turer om dagen. Friluftsmannen har med det vært på alle de 150 oppsatte turene til friluftsrådet, og dermed gått de samme turene flere ganger.

Are Uran

Her er Are Uran på en av sine mange turer, på Meekknoken i Averøy kommune.

Foto: Privat

– Trives i fjellet

Uran sier til NRK at han har vært på tur hver dag med mindre han har vært bortreist eller på ferie.

– Jeg synes det er godt med frisk luft og jeg trives i naturen og i fjellet. Samtidig er det en god følelse å sette seg ned i godstolen etter en lang tur og slappe helt av.

Hva er den fineste turen i Nordmøre og Romsdal som du har gått?

– Det er flere, men den lengste og mest utfordrende er nok Dronningkrona i Sunndalen. Den har jeg gått én gang. Da kan det være lurt å pakke sekken med niste og drikke.

Hvilken tur har du gått flest ganger?

– Det må være Gulltanna på Averøya.

Uran forteller videre at han også neste år vil gå mange turer, men om det blir alle de 150 oppsatte reisemålene, og 666 turer, er han ikke helt sikker på.