Åpner omkjøring for alle kjøretøy

Etter møter i ettermiddag har Statens vegvesen besluttet å åpne for kolonnekjøring for transportnæringen på Sogge bru. Rauma bru ble stengt mandag etter at det ble oppdaget en usikker bropilar.

Trafikkdirigering Sogge bru

Trafikkdirigering på Sogge bru.

Foto: Gunhild Sætre/NRK

Avdelingsdirektør Ole Jan Tønnesen i Statens vegvesen

Avdelingsdirektør Ole Jan Tønnesen er glad for å ha fått på plass en løsning.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

– Nå har vi akkurat hatt møte med kommunen, transportnæringen og reiselivsnæringen og fra klokken 14.15 åpner vi for kolonnekjøring for tunge biler over 7,5 tonn på fylkesveien på motsatt side av E136, altså fylkesvei 174, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Ole Jan Tønnesen.

Kolonnekjøringen vil blant annet foregå over Sogge bru og det blir kjøring med ledebil på deler av strekningen.

– Det vil lette utfordringen for transportnæringen, men det vil kanskje gi en ventetid på 15 minutter. Det vil gi en hvis ulempe for trafikantene for øvrig også, men vi må prøve å få det til å fungere optimalt for alle sammen, sier Tønnesen.

E136 er en av hovedfartsårene i Møre og Romsdal og en omkjøring ville skapt store forsinkelser for langtransportsjåførene. Tønnesen håper å få på plass en beredskapsbro i løpet av kort tid.

– Det er god lastekapasitet på den fjerde pilaren på Rauma bru og da går det an å sette ut en beredskapsbro oppå broen slik at vi får på plass en midlertidig løsning. Dette er noe vi kan få på plass innen maks 14 dager, sier han.

– Kan ikke leve med dette lenge

Lars Olav Hustad

Ordfører i Rauma, Lars Olav Hustad.

Foto: Synnøve Hole / NRK

Ordfører i Rauma, Lars Olav Hustad, var til stede på møtet og er fornøyd med resultatet selv om det kan ta 14 dager før man igjen kan kjøre den vanlige veien til Åndalsnes. Statens vegvesen vurderer å legge en nødbro over Rauma bru.

– Jeg er veldig tilfreds med det vegvesenet har presentert, men jeg håper selvfølgelig at de får på plass den broen enda kjappere. Isolert sett for kommunen er det selvfølgelig viktig at vi sikrer at folk kommer inn til Åndalsnes, sier ordføreren.

Han frykter at butikker og forretninger i Åndalsnes får mindre inntekter når det blir vanskeligere for turistene å komme til.

– Jeg er redd for at turistene nå ikke kjører inn til Åndalsnes, men kjører rett forbi. Det er klart at vi ikke kan leve med denne situasjonen lenge, men vi er glad for at det er blitt satt en frist og vi håper at det kan bli tidligere, sier Hustad.