Hopp til innhold

Ap-utbryter fortsetter kampen for Høyre

– Jeg står ved det jeg har sagt, og kommer til å stemme for at Rauma fremdeles skal styres av en Høyreordfører.

Marit Nauste
Foto: Stein Siem / Åndalsnes Avis

Marit Nauste meldte seg ut av Arbeiderpartiet like etter valget i september, og sørget dermed for at Ap, Sp og SV mistet ordførerflertallet. På kommunestyremøtet i ettermiddag blir resultatet klart.

Nauste gir sin støtte til Hustad

– Kanskje noen ombestemmer seg

Det kan se ut til at det er nytteløst å fortsette kampen mot flertallet, men Arbeiderpartiet har ikke gitt opp håpet om seier for de rødgrønne sin kandidat.

– Ingenting er avgjort før alle stemmene er avgitt, og resultatet av opptellingen er klart. Det kan hende at noen ombestemmer seg i siste liten, sier lederen for lokalpartiet i Rauma, Gunvor Flaterudhagen.

Snakker ikke med hverandre

Flaterudhagen sier at hun har forsøkt å få til en samtale med sin tidligere partikollega Marit Nauste helt siden valget. Flaterudhagen skal ha ringt henne flere ganger og lagt igjen beskjed på telefonsvareren. Hun har også sendt meldinger, men ikke fått svar.

– Mange er sinte og frustrerte over det som har skjedd, og vi vil kjempe for vår ordførerkandidat helt til valget er avgjort.

Ingen kommentar

Marit Nauste sier først at hun ikke har noen kommentar til saken når NRK ringer, men hun bekrefter til slutt at hun står på sitt. Hun vil stemme for Høyreordføreren, og gir klart uttrykk for at hun kommer til å være tilstede på møtet.

– Jeg har ikke meldt forfall. Du får møte opp i dag. Det er min siste kommentar.

Valgforsker Frank Aarebrot har tidligere sagt til Åndalsnes Avis at Marit Nauste fører velgerne bak lyset hvis hun gjør alvor av å støtte Lars Olav Hustad (H).

Aarebrot anbefaler Nauste å være fraværende under konstitueringen, slik at en vararepresentant kan tre inn i hennes plass og sørge for at Hustads motkandidat fra Senterpartiet blir valgt.

Taus ordfører

Lars Olav Hustad
Foto: Synnøve Hole / NRK

Dagens ordfører i Rauma, Lars Olav Hustad, vil ikke gi noen kommentarer før etter dagens møte. Han representerer Høyre som fikk åtte representanter i det nye kommunestyret. Hustad har støtte fra Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Venstre. Tilsammen blir det 13 av 27 representanter.

På den andre siden står Senterpartiets ordførerkandidat, Magnhild Vik. Hun støttes av sitt eget parti sammen med Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti. Valgnatta trodde de fleste at Vik ville bli den nye ordføreren fordi de tre partiene fikk inn 14 representanter.

Like etter snudde Marit Nauste opp ned på alt. Hun skilte lag med Arbeiderpartiet og gav beskjed om at hun ville støtte Hustad.

Bare en teoretisk mulighet

Magnhild Vik
Foto: Remi Sagen / NRK

Magnhild Vik mener det bare er en teoretisk mulighet for at hun skal bli den nye ordføreren i Rauma.

Farmen-Magnhild gir opp etter politisk drama

– Jeg har avskrevet muligheten for støtte fra Nauste. Noen andre kan ha endret oppfatning, men det er ikke spesielt sannsynlig, understreker Magnhild Vik.

Fasiten kommer på møtet i Rauma kommunestyre i ettermiddag.