NRK Meny
Normal

Anmelder mannen som drapstruet Bakenga

Molde Fotballklubb har bestemt seg for å anmelde mannen som skrev "Drep Bakenga!" under et bilde på klubbens Instagram-konto.

MFKs takk for sist hjemme

DRAPSTRUET: Bakenga startet på benken mot Rosenborg, men mottok mange tilrop mens han varmet opp.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Per Lianes, arrangementsansvarleg i Molde FK

ANMELDER: Per Lianes bekrefter at de anmelder mannen som drapstruet Mushaga Bakenga.

Foto: Roar Strøm / NRK

Det var i forkant av hatoppgjøret mellom Molde og Rosenborg at en supporter av sistnevnte klubb skrev "Drep Bakenga!" under et bilde på det sosiale mediet, Instagram.

Før kampstart søndag kveld ble mannen pågrepet og avhørt av politiet, og nå har Molde besluttet å anmelde han for drapstrusselen.

– Vi anmelder han på grunn av innholdet i meldingen. Den tilsier at man må ta grep. Han blir også utestengt fra vår hjemmeside og våre kontoer på sosiale medier, sier presseansvarlig i Molde FK, Per Lianes.

Kan få store bøter

Under kampen fyrte Rosenborgs supportere opp bluss på tribunen og skadet kunstgresset på Aker Stadion, noe klubben kan få svi for i form av bøter. Lianes sier at bøtene for slikt kan komme på opp mot 80.000 kroner.

Når det gjelder drapstrusselen mot Bakenga, understreker Lianes at klubben har nulltoleranse for slikt. Og mener at det bør det være på generelt grunnlag i hele fotball-Norge.

– Dessverre er det slik at folk ikke tenker seg om før de skriver ting. Vi har tidligere utestengt en av våre egne supportere som kom med rasistiske meldinger. Vi får se hvordan Rosenborg reagerer overfor han denne gangen, sier Lianes.

Har blitt hetset tidligere

Mushaga Bakenga har også tidligere blitt hetset av supporterne til Rosenborg. Han har blant annet blitt kalt «Judas», «Quisling» og «forræder» fordi han gikk til Molde og ikke til sin tidligere arbeidsgiver da han returnerte til Norge. Også mens helgas kamp pågikk kom det tilrop mot spissen.

Ifølge Lianes har Bakenga selv taklet situasjonen på eksemplarisk vis.

– Bakenga har taklet det på en fin og profesjonell måte, og har ikke blitt påvirket av det, forteller han.

Molde reagerer etter pyrobruk på tribunen:

Molde fotballklubb er opprørte over oppførselen til Rosenborg-supporterane i går. Ulovlege bluss, storming av banen og hets av Molde spelaren Bakenga er noko av det som får MFK til å reagere.