Angrepet med øks og balltre

Arbeidslaget som monterer det nye klokkespillet i Ålesund Kirke ble to ganger i dag angrepet av desperate tyver. Første gang med øks, andre gang med balltre.

Stein Arne Reknes
Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

Hærverk

Tyvene hadde tømt disse to bilene for verktøy da de ble tatt på fersken.

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

Da arbeidslaget fra YIT og Olsen Nauen Klokkestøperi kom på jobb i Ålesund Kirke i dag tidlig, var to tyver i full gang med å bryte opp to arbeidsbiler fra Klokkestøperiet.

De to tyvene hadde allerede fått tømt bilene for verktøy, og ble svært sint og aggresiv da de ble tatt på fersken.

-Den ene svingte en øks og kom springende mot meg, forteller Arild Grønstad.

-Vi kom nok litt ubeleilig på de, og de måtte springe fra stedet uten tyvgodset. Det eneste de fikk med seg var øksen og et brekkjern, sier Grønstad som synest opplevelsen var skremmende.

Kom tilbake

Hærverk

Knust med balltre

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

Les: Truet med øks og brekkjern

En skulle kanskje tro at tyvene forduftet, og gikk under jorden etter å ha blitt tatt på fersken. Men denne gjengen er trolig ikke blant byens smarteste hoder.

Litt før klokken ett kom en av de tilbake med et balltre i hånden. Da satt YIT-elektriker Stein-Arne Reknes og en lærling på en benk utenfor kirken.

-Det kom en fyr mot oss i rask gange. Plutslig slepper han ned et balltre. Jeg var overbevist om vat han kom til å slå kompisen min, sier Reknes.

-Mannen gikk rett forbi oss. Vi reiste oss for å se hvor han skulle, og plutselig snudde han og kom mot oss igjen. Han ville vite hvem som eide bilene som stod i området, forteller Reknes,.

Han og kompisen rømte deretter inn i kirkebygget og fikk ringt politiet. Mannen med balltreet gikk løs på en av arbeidsbilene, og knuste en baklykt med balltreet.

Ble tatt av politiet

I følge politiet er mannen mistenkt for å stå bak minst seks biltyverier på Aspøya i natt.

Litt etter klokka 13.00 i ettermiddag pågrep politiet en person som de mistenker for å stå bak både truslene, ødeleggelsene og tyveriene. Mannen er en kjenning av politiet og er i 30-årene og av utenlandsk opprinnelse.

Han sitter nå i varetekt ved Sunnmøre Politistasjon. Politiet leter fremdeles etter en annen person som også var med på innbruddene.

I følge politiet er mannen mistenkt for å stå bak minst seks biltyverier på Aspøya i natt.