NRK Meny
Normal

Amorøse turgåere preger fjellheimen

Kjærligheten blomstrer på turstiene i Norge, i alle fall om vi skal vi tro Den Norske Turistforeningen. Ett fylke skiller seg spesielt ut.

bryllup på Romsdalshorn

Luftig bryllup: Ekteparet Tangen var så glad i fjellturer at de like godt giftet seg på toppen av Romsdalshorn, 1550 moh. Øyeblikket delte de på turistforeningen sin ferske stiminner-portal.

Foto: PRIVAT

– Vi har fått inn bemerkelsesverdig mange kjærlighetsminner fra Møre og Romsdal på stiminner-siden vår. Det er alt fra det første møtet til frieri og bryllup, sier Heidi Jægtnes i Den Norske Turistforeningen.

stiminne DNT

Et minne som fotograf Ma Ortiz delte med Turistforeningen. Et stort antall av bildene DNT fikk fra Møre og Romsdal skal være av den amorøse sorten.

Foto: SKJERMDUMP

DNT-portalen stiminner åpnet 26. juni og til nå har de fått inn i over 2000 bilder fra hele landet. Her deler folk turminnene sine med andre i form av bilder og tekst og her er et 20-talls kategorier å velge fra. Man kan også vinne premier for bildene sine.

Runde

Minne: Her et minne fra Runde som Tone Knudsen delte på turistforeningen sin stiminne-portal.

Foto: SKJERMDUMP

Luftig bryllup

Bildene fra Møre og Romsdal skiller seg ut som den mer amorøse sorten. Ett av disse er fra Rakel Stølen Tangen fra Midsund som valgte å gifte seg med sin utkårede på toppen av Romsdalshorn, 1550 meter over havet.

bryllup Romsdalshorn

Utradisjonelt: Rakel og Tor Helge sammen med prest og forlovere på toppen.

Foto: PRIVAT

«Jeg sa en gang at om jeg skulle gifte meg, skulle det skje på Romsdalshorn, og slik ble det! Med prest og hornmusikk på toppen ble vi herr og fru:) Og ja, vi klatret til topps!»

Det skrev Rakel til bildet sitt. Hun forteller NRK at det var 10 stykker på toppen av fjellet under bryllupet som fant sted for tre år siden.

DNT minne

Kjærestetur: Dette paret føyer seg i rekken med romantiske fjellturer fra fylket.

Foto: SKJERMDUMP

– At jeg skulle gifte meg der oppe var mest ment som en spøk. Men siden vi begge er veldig glad i å gå på fjellet, så ble det like godt giftermål der, sier Rakel.

22.000 kilometer med sti

Gausdalen. DNT

Musikkminne: DNT får inn bilder fra hele landet. Her et minne fra Gausdal i Oppland.

Foto: SKJERMDUMP

Turistforeningen har 22.000 kilometer med T-merkede stier i Norge.

Nordmenn poster sine minner fra høyt og lavt i hele landet. Turistforeningen synes det er stas at folk deler slike minner med andre.

– Det er veldig koselig med slike bilder. Vi vil selvsagt oppfordre flere til å dele sine minner langs stiene med andre turfolk, sier Jægtnes i Turistforeningen.