Hopp til innhold
Valdsepisode på Apalset i Ørskog
Foto: Malin Kjellstadli Korsnes / NRK

Alvorleg valdssak i Ørskog

Oppsummert

Ein mann er sikta for grov kroppsskade mot to personar i familien sin i Ørskog.

 • Dømt til tvunget psykisk helsevern

  En mann er dømt til tvunget psykisk helsevern for grov kroppsskade mot sine adoptivforeldre i Ørskog. En kvinne i 70-årene døde av skadene og en mann i 70-årene ble skadet. Mannen dømmes også til å betale totalt 260.560 kroner i erstatning.

 • Vedgår straffskuld

  I fjor sommar vart ein mann svært alvorleg skadd og ei kvinne døydde etter å ha blitt utsett for alvorleg vald i Ørskog. I går starta saka mot adoptivsonen i Sunnmøre tingrett. Mannen vedgår straffskuld.

  I fjor sommar vart ein mann svært alvorleg skadd og ei kvinne døydde etter å ha blitt utsett for alvorleg vald i Ørskog.
I dag starta saka mot adoptivsonen i Sunnmøre tingrett. Mannen vedgår straffskuld.
 • Innrømmer straffskyld

  Mannen som er tiltalt for grov kroppsskade med døden til følge i Ørskog i fjor sommer, innrømmer straffskyld.

  Opptak av forklaringen hans ble spilt av i retten i dag. Han var selv for sliten til å forklare seg

  Han innrømmer og erkjenner det han er siktet for, og sier at målet hans er å gi den informasjonen som er nødvendig slik at det blir fortgang i saken.

  En kvinne i 70-åra døde og mannen hennes ble alvorlig skadd. Adoptivsønnen er tiltalt for å i psykotisk tilstand ha begått ei ellers straffbar handling.

  Rettssak valdssak (med døden til følge) Ørskog
  Foto: Frode Berg / NRK
 • Vedgjekk faktiske forhold

  Mannen i 30-åra som er tiltalt for grov kroppsskade med døden til følge, vedgjekk å ha utført handlingane som står i tiltalen, då saka mot han starta i Sunnmøre tingrett i dag.

  Ei kvinne i 70-åra døydde og mannen hennar blei alvorleg skadd.

  Adoptivsonen deira er tiltalt for å i psykotisk tilstand ha gjort ei elles straffbar handling. Statsadvokaten har varsla at det blir lagt ned påstand om overføring til tvunge psykisk helsevern.

I fjor sommar vart ein mann svært alvorleg skadd og ei kvinne døydde etter å ha blitt utsett for alvorleg vald i Ørskog.
I dag starta saka mot adoptivsonen i Sunnmøre tingrett. Mannen vedgår straffskuld.
Arnt-Erik Oust