Valdsepisode på Apalset i Ørskog
Foto: Malin Kjellstadli Korsnes / NRK

Alvorleg valdssak i Ørskog

Oppsummert

Ein mann er sikta for grov kroppsskade mot to personar i familien sin i Ørskog.

 • Fengsla på nytt

  Mannen i Ørskog som er sikta for grov kroppsskade med døden til følgje, er fengsla på nytt i fire veker. Det går fram av avgjerda frå Sunnmøre tingrett. Politiet meiner det framleis er grunn til å frykte nye valdshandlingar, og har fått medhald i retten. Ei kvinne i 70-åra døydde av valden ho blei utsett for. Psykiatarar vurderer no om mannen var tilrekneleg då han gjekk til angrep.Mannen sin forsvarar har anka fengslinga.

 • – Naturlig å be om vurdering

  Politiadvokat Arnt-Erik Oust sier de har bedt om en judisiell observasjon av mannen som er siktet etter voldshendelsen i Ørskog. – Sakens karakter gjør at det er naturlig at vi ber om en erklæring, sier han. Oust legger til at de har ingen formening om siktedes tilregnelighet. – Det er det for tidlig å si noe om, og når den tid kommer er det fagpersoner som skal si noe om det, sier han. En kvinne i 70-årene døde av skadene og ektemannen be lettere skadd av voldshendelsen sist søndag. Obduksjonsrapporten er foreløpig ikke klar.

  Arnt-Erik Oust
  Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK
 • Ber om vurdering av siktet mann

  Politiet har bedt om å få vurdert om mannen som er siktet etter voldshendelsen i Ørskog er tilregnelig. Det skriver VG. En kvinne i 70-årene døde av skadene og ektemannen be lettere skadd av voldshendelsen sist søndag. Forsvarer Torgeir Langva sier til avisen at mannen nå skal til såkalt judisiell observasjon. Mannen er siktet for krov kroppsskade med døden til følge.

  Valdsepisode på Apalset i Ørskog
  Foto: Malin Kjellstadli Korsnes / NRK
Arnt-Erik Oust