Valdsepisode på Apalset i Ørskog
Foto: Malin Kjellstadli Korsnes / NRK

Alvorleg valdssak i Ørskog

Oppsummert

Ein mann er sikta for grov kroppsskade mot to personar i familien sin i Ørskog.

 • Tiltalen er klar

  Tiltalen mot en mann i 30-årene som i august ble pågrepet etter en alvorlig voldsepisode mot sine adoptivforeldre i Ørskog er nå klar. Mannen er tiltalt for grov kroppsskade med døden til følge. Ei kvinne i 70-årene døde av skadene og en mann i 70-årene ble skadd. Mannen er tiltalt for i psykotisk tilstand å ha foretatt en ellers straffbar handling, og statsadvokaten varsler i tiltalten at det vil bli nedlagt påstand om dom på overføring til tvungent psykisk helsevern. Det var TV2 som omtalte tiltalen først.

 • Fengsla på nytt

  Mannen i Ørskog som er sikta for grov kroppsskade med døden til følgje, er fengsla på nytt i fire veker. Det går fram av avgjerda frå Sunnmøre tingrett. Politiet meiner det framleis er grunn til å frykte nye valdshandlingar, og har fått medhald i retten. Ei kvinne i 70-åra døydde av valden ho blei utsett for. Psykiatarar vurderer no om mannen var tilrekneleg då han gjekk til angrep.Mannen sin forsvarar har anka fengslinga.

 • – Naturlig å be om vurdering

  Politiadvokat Arnt-Erik Oust sier de har bedt om en judisiell observasjon av mannen som er siktet etter voldshendelsen i Ørskog. – Sakens karakter gjør at det er naturlig at vi ber om en erklæring, sier han. Oust legger til at de har ingen formening om siktedes tilregnelighet. – Det er det for tidlig å si noe om, og når den tid kommer er det fagpersoner som skal si noe om det, sier han. En kvinne i 70-årene døde av skadene og ektemannen be lettere skadd av voldshendelsen sist søndag. Obduksjonsrapporten er foreløpig ikke klar.

  Arnt-Erik Oust
  Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK
Arnt-Erik Oust