Alperittet: Se hvem som gikk til topps!

Alpinpensjonisten Bjarne Solbakken (37) har aldeles ikke glemt gamle kunster. Lørdag gikk han helt til topps i sin klasse i Alperittet.

Bjarne Solbakken etter alperittet

– Det ble en skikkelig syrefest for beina, sier Bjarne Solbakken etter målgang i Alperittet.

Foto: Bjørn Bjørkedal

Det skulle bli seier på hjemmebane i alpinklassen for herrer 30–39 år for Bjarne Solbakken.

Alpinveteranen rakk å få med seg seiere i både verdenscupen og Super-G i Beaver Creek, og en rekke pallplasseringer før han la opp i 2008.

Solbakken rakk også å få med seg OL i 2002 og 2006, men lørdag var det hjemtraktene som fikk se sin tidligere Stranda IL-representant gå til topps i sin klasse.

– Det ble en skikkelig syrefest for beina! Jeg ble sliten, men det var absolutt veldig kjekt, sier Solbakken, som innrømmer at han aller helst skulle likt å vinne hele rennet.

Det gjorde derimot Torstein Lianes, som tok den gjeveste førsteplassen og fikk beste allround-tid av alle, syv sekunder foran Solbakken.

Viker gladelig for ungdommen

Bjarne Solbakken - Alperittet

Slik så det ut da Solbakken kom rennende ned i sentrum under Alperittet lørdag.

Foto: Bjørn Bjørkedal

37-åringen har likevel ingen problemer med at ungdommen kommer foran ham på resultatlistene.

– De har verken unger eller andre å bekymre seg for, så jeg tror de kjørte på og risikerte litt mer enn meg, flirer den tidligere toppalpinisten.

Til tross for at Solbakken har kjørt for Stranda IL i alle år, var lørdagens renn første gang han deltok i Alperittet.

– Hvordan var det å kjøre på hjemmebane?

– Det var morsomt å endelig få sjansen til det. Da jeg var aktiv, så var jeg aldri hjemme bortsett fra én gang. Jeg kunne likevel ikke delta ettersom jeg ikke kunne risikere skade. Nå er det derimot helt andre tilstander, sier han.

Dette er alperittet

Det er 20 år siden Alperittet ble arrangert for første gang. Rittet er organisert på ren dugnad, og følger ei løype på hele 6200 meter fra Roaldshorn (1230 m.o.h.).

Løypa går ned fjellet, gjennom skogen, over dyrket mark, ned gangveien langs Storgata og ender utenfor dørene til rådhuset og kulturhuset i Stranda sentrum.

Sjekk hvordan de fyller sentrum med snø for å gjøre klart til Alperittet:

Gjør sentrum klar for alperitt