Fylkeslegen: Krever svar fra alle ved Sykkylven legekontor

Fylkesmannen vil innhente uttalelser fra hver enkelt helsepersonell ved Sykkylven Legekontor, etter at det ble opprettet tilsynssak.

Christian Bjelke

Fylkeslege Christian Bjelke sier til NRK at det er nødvendig å intervjue alt helsepersonellet ved kontoret, fordi klagene spriker såpass mye i type.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Det kommer frem i et brev fra Fylkesmannen til legekontoret, etter at det ble kjent at de oppretter tilsynssak mot Sykkylven Legesenter.

Fylkeslege Christian Bjelke sier til NRK at det er nødvendig å intervjue alt helsepersonellet ved kontoret, fordi klagene spriker såpass mye i type.

– Det er enn så lenge vanskelig å uttale seg om hvor alvorlig denne saken er før vi har fått alle opplysningene, men i utgangspunktet ligger det såpass mange klager til grunn at vi ser alvorlig på saken, sier Bjelke.

Tidligere ansatte bekrefter forholdene

Fylkesmannen har også vært i kontakt med flere tidligere ansatte ved legesenteret som bekrefter mange av klagene som har kommet inn.

I brevet står det at disse skal ha opplyst at “kulturen ved legesenteret ikke gir rom for å endre på innarbeidet praksis”.

Flere pasienter har klaget på at det blant annet ikke gis adgang til å hente rekvisisjoner til fysioterapi og utskrift av egen journal. Disse sendes i posten, med tilhørende faktura- og ekspedisjonsgebyr.

Pasienter har blitt bedt om å heller bestille en legetime som dekker utgiftene for å få tilgang til journalen.

Må betale for oppringing

Det har også kommet frem at pasienter må betale for oppringing/rekvisisjon av drosje. Fylkesmannen og HELFO har vært i kontakt med legekontoret om dette, uten at praksisen er blitt endret.

Pasienter som har klaget har også gjort oppmerksom om flere med frikort ikke får fornyet resepter for faste medisiner som blodtrykksmedisiner og liknende, uten at de møter til ny konsultasjon hver gang.

Ved disse konsultasjonene skal det ikke vært gjort annet enn selve reseptutskrivelsen.

I en e-post til NRK skriver kommuneoverlege i Sykkylven, Sudarshan Bhatia, at han ikke ønsker å kommentere saken før tilsynsmyndigheten er ferdig med sin behandling.

Sykkylven legesenter

Dette er venterommet på Sykkylven legesenter. Nå anklages senteret for å ha tatt seg for godt betalt, og det er satt i gang gransking.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK