NRK Meny
Normal

Alle har husrom i natt

Alle evakuerte fra Fjelltun-området har fått husrom til i morgen, og Ålesund kommune sitt kriseteam ber folk som kan hjelpe med videre overnatting om ikke å ringe før torsdag.

Kriseteam Ålesund kommune
Foto: Ivar Eidheim / NRK

Kommunen har fått veldig mange telefoner fra personer som tilbyr husrom til de evakuerte. Nå har imidlertid alle som behøver et sted å bo, fått plass fram til torsdag. Ålesund kommune roser beboerne for åpenhet og velvilje.

Størsteparten av de evakuerte overnatter hos venner og familie, mens noen har fått overnatting på hotell. Nå er alle hotellrom i byen fulle.

- Ei lita gruppe med personer fikk de siste hotellrommene, og noen bor feltmessig på ulike hotell, sier kommunalsjef Liv Stette.

Pårørendetelefonen er åpen hele natten, og berørte kan ringe på 70162199.

Ikke kapasitet

Utover kvelden og natta vil telefonen for pårørende være åpen, men de har ikke kapasitet til å ta i mot telefoner fra folk som kan tilby husrom.

- Vi har ikke lenger telefonkapasitet. Det er veldig mange personer som har ringt til oss. Vi ønsker nå at folk skal vente til i morgen med å ringe, sier kommunalsjefen.

Ålesund kommune er glad for gjestfriheten til folk, men først på torsdag har de en bedre oversikt over hvor stort gapet er mellom hvor mange som trenger plass å bo i flere dager, og hva de har å tilby.

- Det er helt fantastisk at folk bryr seg på denne måten. Befolkningen i kommunen er helt utrolige. Slik en varme og omtanke hos folk skal man lete lenge etter, sier kommunalsjef Liv Stette.

Tilgjengelig hele natta

Kommunen har opprettet et krisesenter på Rica Parken Hotel, der pårørende og evakuerte blir tatt hånd om. Kriseledelsen vil være tilgjengelig hele natta.

- De pårørende til de savnede blir prioritert, både når det gjelder oppfølging av krisepsykiatriteam, tilgang på lege, prest, og psykolog. Som kommune ønsker vi å vise dem at vi bryr oss og er behjelpelige, sier varaordfører Lodve Solholm.